Translated by Google Translate

NL EN US DE FR PL CZ ES PT IT SE HU GR RO SK JP CN AE IL

E & R Classics
Kleiweg 1 5145NA Waalwijk, Nederländerna
+31 416 751 393

Söndag 1 november (All Saints Day) EXTRA ÖPPNA från 12 till 00


Ernest Prag

Ernest Praag (födelseår: 1967) ägare / regissör

Gift med Maartje
2-barn: Marjolein och Vincent

Min allra första bil var en gul Honda Civic 1st typ från 1973. Det kostade 750 guld på den tiden, som nu ligger runt € 330. Jag var väldigt nöjd med den här bilen och körde den mycket, men efter ett tag började han konsumera olja. Inte bara en liten bit olja, men ungefär lika mycket som han använde bensin. Jag hade även burkar med olja i baksidan av bagageutrymmet för att tillsätta olja vid behov. I 2018 hittade jag en fullständigt restaurerad kopia i Belgien, köpte den och jag gav den en speciell plats i min egen samling.

Jag studerade kommersiell ekonomi vid HEAO i Breda för 4 år. Efter skolan arbetade jag för ett postorderföretag som marknadschef för 20 år. Efter de första 10-åren köpte jag aktier inom företaget, vilket gör mig från marknadschef till marknadschef. I 2006 bestämde jag mig för att sälja mina aktier och att göra mitt jobb ur min största hobby, som är klassiska bilar.

Därför började jag E & R Classics i 2008, som vi började i en liten byggnad i Kaatsheuvel. Först hade vi 3-segment: bröllopsuthyrning av klassiska bilar, försäljning av klassiska bilar och verkstaden som hörde till den. I 2010 flyttade vi till Dongen, där vi gick från 1 byggnad till 6 byggnader på grund av tillväxten genom åren. Det var för upptagen för oss att behålla alla segment och så bestämde vi oss för att stoppa bröllopsuthyrning och att helt fokusera på försäljning och verkstaden i 2011. I början av 2014 blev den vackra byggnaden i Waalwijk tillgänglig, jag köpte den och vi flyttade allt till den här byggnaden. Under tiden har vi 3-byggnader i Waalwijk. I 2016 har jag inrättat två andra företag förutom E & R Classics, som är Sun Classic Cars och ett restaurationsföretag utomlands. För tillfället har vi 400 gamla bilar i lager och arbetar nu med 55-personer.

Min absoluta drömbil är en Bentley Speed ​​Six från 1930 i färgen British Racing Green. Jag hittar också en Jaguar e-typ serie 1 plattfläns utanför motorlås från 1961 en fantastisk klassisk bil. Jag gillar det bäst i pistolgrå med en blå inredning.

Klassiska bilar har alltid haft en speciell betydelse för mig. Varje dag går jag i företaget och tittar på bilarna, jag tycker fortfarande om den fantastiska skönheten som de klassiska bilarna erbjuder oss, tekniken som de sätts ihop och naturligtvis det unika unika ljudet de producerar.


webbplats: http://www.ernestpraag.com