Söndag 4 augusti BILAR & KAFFE och SHOWROUM EXTRA ÖPPET (10:00-14:00) - Juli och augusti ÖPPET som vanligt


Jim van Dalen

Jag heter Jim van Dalen, Controller på E&R Classics. Under mitt arbete sysslar jag med den ekonomiska administrationen av företaget.

Jag har studerat företagsekonomi på Avans högskola i 's Hertogenbosch. Efter detta kom jag snabbt i kontakt med E&R Classics där jag har arbetat sedan 2015.

Min allra första bil är en Opel Astra Hatchback. Det är förresten den här bilen jag fortfarande kör för tillfället. Med denna Opel åkte jag bland annat på semester till södra Frankrike som jag har fina minnen från. Jag tycker att min Opel är en fin bil och den har inte svikit mig efter alla dessa år.

Min favorit klassiska bil är en 1965 Ford Mustang Cabriolet i färgen röd med svart inredning. Amerikanska klassiska bilar är min favorit, speciellt Mustang. Den där vrålande V8:an i kombination med det robusta utseendet gör dessa till mina favoritklassiker.

Anta att du var tvungen att ge någon ett lyft. Vem skulle det vara och varför?
Eftersom jag är ett stort fan av hiphopmusik skulle det förmodligen vara en av artisterna i den här genren. Jag tycker att det skulle vara riktigt coolt att ge en av de största artisterna som Snoop Dogg eller Ice Cube ett lyft. Givetvis i stil med en Chevrolet Impala från 1964 eller annan amerikansk klassiker.

Vilket är ditt bästa bilrelaterade minne?
Mina bästa bilrelaterade minnen är de från förr. Min far hade en klar gul färg Triumph Spitfire som vi turnerade regelbundet med. Hood down, solsken och ljudet av Spitfire i bakgrunden. Jag tyckte det var fantastiskt!

Vad gör en arbetsdag på E&R Classics så rolig för dig?
Speciellt mångsidigheten och utmaningen gör mitt arbete på E&R Classics så roligt. Utöver de ordinarie aktiviteterna finns det alltid intressanta projekt att arbeta med. Jag får också mycket frihet och jag kan planera mycket av mitt eget arbete själv. Att jag omges av de vackraste klassiska bilarna varje dag är såklart helt underbart när jag tittar ut genom fönstret på mitt kontor!