NL EN US DE FR PL CZ ES SE HU RO SK

E & R Classics
Kleiweg 1 5145NA Waalwijk, Nederländerna
+31 416 751 393

Maj 30 (Ascension Day) SHOWROOM STÄNGD - Söndag Juni 2 EXTRA ÖPPEN (12: 00-16: 00)

FAQ

Fortsätter jag att försäkra min bil?
Ja, du är ägaren till bilen tills den säljs. Därför är du skyldig att fortsätta försäkra dig om det.

Måste jag fortsätta att ta min bil för det periodiska motorfordonet?
Ja, du är ägaren till bilen tills den säljs. Därför måste din bil uppfylla kraven i det periodiska motorfordonet. annars kommer din billicens att avbrytas (reglerna skiljer sig från land till land).

Måste jag fortsätta att betala vägtullarna för bilen?
Ja, du är ägaren till bilen tills den säljs. Om det fortfarande finns vägtullar som måste betalas (reglerna skiljer sig per land och per fordonets ålder) måste du fortsätta betala. annars kommer din billicens att avbrytas (reglerna skiljer sig från land till land).

Drivs någon bil när den mäts?
Under din bils insats kommer en av våra specialiserade mekaniker att kontrollera din bil tekniskt genom att ta den för en kort åktur.
Kunder kan bara ta bilen för en provkörning för att bekräfta köp av bilen. En av våra försäljare rider alltid med den potentiella köparen.

Hur säker är min bil när den parkeras på E & R Classics?
Din bil står inne i vårt showroom. Utställningsrummet är säkrat med ett högkvalitativt larmsystem och ett sofistikerat kamerasystem (inifrån och ute) och grunderna kring anläggningen är säkrade med lås och stängsel som är utrustade med elektrisk ström för att förhindra att inbrottstjuvar kommer in.

När tar jag emot mina pengar?
Så snart din bil säljs, gör vi ett avtal med köparen om när bilen ska levereras. Köparen måste betala för bilen före leveransen. Vi levererar inga bilar på kredit.
Som säljare får du betalt 16 dagar efter leverans av bilen. Vi måste tillämpa denna period när det gäller konsumentens europeiska rätt att återlämna det sålda föremålet.

Hur kan jag vara säker på att jag tar emot mina pengar?
E & R Classics är en av de största Oldtimer-säljarena i Europa. Vårt företag säljer 500 oldtimers varje år och har 65 anställda. Vi har en Triple AAA-status hos kreditkontrollbyråer. Detta är högsta möjliga status. Var god att kolla våra referenser (länk till dessa referenser).

Måste jag också överlämna mina fordonsregistreringsdokument till E & R Classics?
Nej, det är inte nödvändigt. en kopia är tillräcklig. Först när bilen säljs måste vi ha originaldokumenten.
Många kunder tycker det är praktiskt att skicka in de ursprungliga dokumenten omedelbart. Det är möjligt. Vi registrerar detta i sändningsavtalet (länk till detta) och dokumenten går in i vårt brandsäkra säkra.

Måste min bil stå på E & R Classics eller kan jag hålla den i mitt garage?
Vi annonserar och säljer bara bilar som står i vårt showroom. Våra kunder kommer ofta från avlägsna platser och därför vill vi ha alla fordon tillgängliga för inspektion. Det stora antalet besökare som kommer till vårt showroom ökar dessutom chansen att sälja din bil om den står i showroom.

Inhandlar du också bilar när min bil sätts på sändning?
Ja, vi byter även in bilar om din bil sätts på sändning. Detta ökar chanserna att sälja det med 60%. Vi köper kundens bil för att sälja din bil. Köpet är på vårt konto och på vår risk.

Accepterar du någon bil på sändningen?
Nej, med varje erbjudande undersöker vi om bilen passar in i vår samling eller om priser och kvalitetskoncentrationer är bra. Vi kontrollerar också bilens tekniska skick.
Känn dig fri att erbjuda oss din bil. Via en första telefonsamtal eller ett e-mail kan vi redan bedöma om vi kommer att kunna göra affärer tillsammans.

Kan jag använda min bil när den står på sändningen?
Nej, det är ingen fråga. Våra kunder kommer ofta från avlägsna platser och därför vill vi ha alla fordon tillgängliga för inspektion. Det stora antalet besökare som kommer till vårt showroom ökar dessutom chansen att sälja din bil om den står i showroom.

Hur länge är sändningsperioden?
Sändningsperioden är 6 månader.

Vad händer om bilen inte säljs under mäklarperioden?
90% van de bilar säljs inom 6 månader. Om en bil inte säljs efter 6 månader, så samråder vi med dig. Båda parterna har rätt att upphöra med samarbetsramarna utan kostnad, men vi kan också föreslå - efter samråd med dig - att fortsätta i ytterligare en period.

Finns det några kostnader i samband med förmedling?
Nej, du har inga kostnader för dig relaterade till förmedling. Vi begär endast att du tar in din bil efter rengöring och polering av den bra. Om du inte gör det, kommer vi att begära ersättning för att få det rengjorts och polerat.

Vad gör E & R Classics för att sälja min bil?
Per bil utarbetar vi en steg-för-steg-plan för det bästa sättet att sälja bilen. Denna marknadsplan beror på varumärke, modell, kvalitet och prisklass.
Vi investerar mycket pengar i reklam och marknadsföring på mässor, i tidningar, Internet och vårt vackra showroom för att sälja din bil. Detta är allt på vår bekostnad.

Hur många fordon har E & R Classics till salu?
I genomsnitt har vi 250 oldtimers till salu i vårt showroom.

Kan jag också erbjuda en bil som är i dåligt skick eller behöver teknisk arbete?
Ja, det är möjligt. Vi bedömer varje bil på egen meriter. Restaureringsprojekt eller billiga bilar hanteras av vårt systerbolag, Sun Classic Cars.
Om din bil behöver mindre tekniskt arbete kan vi organisera reparationsarbetet före eller efter försäljningen i vår verkstad där vi anställer 22 specialiserade mekanik.

Min bil har inte nederländska dokument eftersom det kommer från utlandet. Kan du också mäla en sådan bil?
Ja, det är inget problem eftersom vi säljer fordon över hela världen. Det spelar ingen roll för vilket land din bil kommer så länge dina bilblad är giltiga och du är den juridiska ägaren till bilen.

Som företag kan jag också fråga dig att mäklare försäljning av bilar?
Ja säkert. Vi har fler och fler företag som använder oss som mäklare för att sälja bilar. Vänligen ange om bilen är en mervärdesskattbiljett (moms kan inte hämtas från Skatteverket) eller en momsbil (moms kan avräknas över vinstmarginalen).

Köper E & R Classics också bilar?
Ja, vi köper ungefär 80% av bilarna. Det kan hända att om du erbjuder oss din bil för förmedling, kan vi föreslå att köpa det själv.

Kommer du vara försiktig med min bil?
Nästan alla anställda hos E & R Classics är älskare av oldtimers och de är inblandade i de bilar som vi säljer. Självklart är vi försiktiga med din och vår egendom. I det osannolika fallet att något går fel på grund av en av våra anställdas fel, täcker vår försäkringspolicy allt.