Köp din klassiska bil säkert online Kontakta oss via e-post eller telefon | På grund av covid-19 regler är vårt showroom endast öppet efter överenskommelse
Gå till inventering Sälj min bil

Alfa Romeo Spider

Den första generationen av Alfa Romeo Spider tillverkades 1966 till 1993. 1966 introducerades den första Spindeln. En inskrivningstävling organiserades för att hitta ett namn på bilen. Tusentals omröstningar mottogs. Så småningom kom en man från Italien med den vinnande omröstningen som innehöll namnet "Duetto". På grund av varumärkesproblem kunde Alfa Romeo emellertid inte namnge bilen "Duetto". Därför fick bilen namnet 1600 Spider. Bilen designades av Pininfarina. 1600 Spiders chassi baserades på Giulia 105s chassi. Tvåsitsen hade en fyrcylindrig motor med 1600 cc.

Alfa Romeo Classic Bilar Till Salu

I januari 1968 avslöjades 1750 Spider Veloce som efterföljare av Spider 1600. Toppfarten är 190 km / h (118 mph). Efter ett tag introducerades Spider 1300 Junior. Bilens topphastighet är 170 km / h (106 mph). Spider 1300 Junior fungerade som en billigare spindel. Bilen skilde sig åt i förskjutning och effekt och saknade några funktioner som de dyrare bilarna inkluderade Det trerådade trärattet ersattes till exempel av en remsad två-talsk plast. 1970 gjordes väsentliga förändringar på utsidan av bilen. Bilens svans reviderades vilket ledde till en ökning av bagageutrymmet. Fler små förändringar gjordes som gallret som var något annorlunda än föregångaren och nya dörrhandtag. Spider Veloce fick en ny kraftverk som ändrade namnet på 1750 Spider i 2000 Spider Veloce.

Köper du en Alfa Romeo Spider?

1983 förstärkte spindeln vissa förändringar, som inkluderade till exempel stötfångare i främre och bakre gummi och en främre stötfångare med gallret. Tre år senare introducerades Quadrifoglio Verde (Green Fourleaf Clover). QV erbjöds i tre färger: röd, silver och svart. Interiören i bilen var lite förbättrad. Bilen fick till exempel en ny mittkonsol och lägre instrumentpaneler. Mindre förändringar inträffade under åren. 1990 lanserades den slutliga serien av Spider med flera funktioner såsom en elektrisk kylfläkt och bakljus bak i full bredd.

Alfa Romeo Spider

E & R Classics, din Alfa Romeo Classic Car specialist!

Klicka här för att se vår inventering

Vilka är fördelarna med att köpa en Alfa Romeo Spider-bil på ER Classics?
- Ett bra sortiment av klassiska bilar till salu
- Alla bilar kontrolleras noga av mekanikerna i vår egen verkstad
- MOT, svetsning och inre förfaranden för din Alfa Romeo Spider-bil
- Vår specialiserade gammaldagsmekanik kan ta hand om alla förfaranden
- Vi kan ta hand om reparationer, underhåll och anpassade behov
- Komplett restaurering av din Alfa Romeo Spider-bil
- Vi kan leverera din klassiska bil till något europeiskt land