Köp din klassiska bil säkert online Kontakta oss via e-post eller telefon | På grund av covid-19 regler är vårt showroom endast öppet efter överenskommelse
Gå till inventering Sälj min bil

Aston Martin V8

Aston Martin V8 är en bil som producerats av Aston Martin i Storbritannien mellan 1969 och 1989. Som alla traditionella Aston Martin-bilar var den helt handgjord. Aston Martins kunder har efterfrågat en bil med åtta cylindrar i flera år, så Aston Martin designade en större bil. Motorn var inte klar ännu, så 1967 kom DBS ut med DB6: s raka sex Vantage-motor. Två år senare var V8 redo och DBS V8 kom ut. Med upphörandet av den raka sex Vantage 1973 blev DBS V8, helt enkelt kallad Aston Martin V8, företagets vanliga bil i nästan 20 år.

Aston Martin Classic Bilar Till Salu

Aston Martin V8 Vantage har berömts sedan lanseringen 1977 för sin toppfart på 270 km / h. Motorn delades med Lagonda, men använde bättre kamaxlar, ökat kompressionsförhållande, större insugsventiler och större förgasare monterade på nya grenrör. Prestandan var fantastisk med en acceleration på 0-97 km / h på 5.3 sekunder, vilket var en tiondels sekund snabbare än Ferrari Daytona. Den första serien var utrustad med fyra 48IDF2 / 100 Weber-förgasare, en blindad motorhuvöppning och en separat bakspoiler. Oscar India-versionen introducerades hösten 1978. En svart läderklädd instrumentbräda ersatte den tidigare valnötinstrumentbrädan. Träpanelen kom tillbaka i Vantage på åttiotalet och gav ett lyxigt utseende. Oscar India-versionen fick också en liten kapacitetsökning. Denna serie producerades fram till 1989. Namnet Vantage hade redan använts för ett antal Aston Martin-bilar, men detta var en separat modell. Även om de bygger på Aston Martin V8 har de många detaljförändringarna skapat en unik körupplevelse. En av de mest slående funktionerna var den platta motorhuven. Även om Vantage-modellerna inte importerades i USA, är de berättigade att inkluderas enligt DOT-reglerna "Show and Display" i de flesta stater. Mellan 1986 och 1989 producerades en Vantage Volante-konvertibel version. Sex mekaniskt jämförbara bilar byggdes tidigare för en specialbeställning, men var inte regelbundet tillgängliga förrän den tiden. Produktionsversionen hade en ännu djupare främre spoiler än Vantage, ännu större hjulval och förlängda sidokjolar. År 1987 fick Prins Charles av Wales en Vantage Volante, men på hans begäran utan de bredare hjulbågarna, den främre luftdammen och produktionsbilens sidokjolar. Denna bil blev känd som "Prince of Wales Spec", av vilken 26 andra bilar byggdes. Dessa betraktas nu allmänt som de mest önskvärda av alla V8-modeller från 70- och 80-talet.

Köper en Aston Martin V8?

Aston Martin V8

E & R Classics, din Aston Martin Classic Car-specialist!

Klicka här för att se vår inventering

Aston Martin V8 Zagato var en stor turner från 80-talet. Endast 52 kupéer och 37 konvertibler byggdes mellan 1986 och 1990. Kupén presenterades först på bilutställningen i Genève 1986, cabriolet följde senare. V8 Zagato var baserad på Aston Martin V8, men med en kropp tillverkad av den berömda Zagato. Designen var en kantig, modern tolkning av Aston Martin DB4 GT Zagato från 1960-talet. Zagato drivs av en 430 hk V8-motor med Weber-förgasare med dubbel choke, bra för en toppfart på 300 km / h. Det var en lyxbil med ett nytt pris på 156,600 171,000 USD. Den senare cabrioleten såldes för 1998 USD. 20013 köpte komikern Rowan Atkinson den första producerade högerstyrda bilen med chassinummer 2 och fick den konverterad till Aston Martin Owners Club racing-serie C220,000-specifikationen. Konverteringen utfördes av Aston Martin Works Service och de totala omvandlingskostnaderna uppgick till cirka XNUMX XNUMX GBP.

Vilka är fördelarna med att köpa en Aston Martin V8 bil hos ER Classics?
- Ett bra sortiment av klassiska bilar till salu
- Alla bilar kontrolleras noga av mekanikerna i vår egen verkstad
- MOT, svetsning och inredning för din Aston Martin V8 bil
- Vår specialiserade gammaldagsmekanik kan ta hand om alla förfaranden
- Vi kan ta hand om reparationer, underhåll och anpassade behov
- Komplett restaurering av din Aston Martin V8 bil
- Vi kan leverera din klassiska bil till något europeiskt land