Köp din klassiska bil säkert online Kontakta oss via e-post eller telefon | På grund av covid-19 regler är vårt showroom stängt
Gå till inventering Sälj min bil

Austin Healey 100 / 4

När Donald Healey började leta efter sätt att utöka sin verksamhet 1952 letade Leonard Lord (från British Motor Corporations Austin-division) efter ett sätt att sprida upp sin linje. Namnet Austin Healey föddes när Leonard Lord såg att Donald Healeys prototypbil på London Motor Show var baserad på Austin A90-design. Den ursprungliga A90-prototypen blev så småningom Austin Healey 100/4, en ren och prisvärd sportig bil. Amerikanska entusiaster var snabba att stödja den här bilen och fastställde Austin-Healeys rykte.

Austin Healey Classic Bilar Till Salu

Det fanns 4 distinkta variationer av 4-cylindern Austin Healey. Den ursprungliga bilen som kallas BN1, byggd till hösten i 1955. han BN2, byggde det följande året, som fick en ny fyrhastighets växellåda (fortfarande med overdrive). Från 1954 till 1955 utvecklade Healey-företaget och vidareutvecklade en racing BN1, kallad 100S (S for Sebring), som innehöll en strimmad all-aluminum body sans bumpers och hade en modifierad 132-bhp-motor. Det fanns också 1159-enheter som byggdes som känd som 100M, en BN2-konvertering med 110-bhp, duotonfärg och olika kropps- och chassiändringar.

Köper en Austin Healey 100 / 4?

Healey 100 lyckades skapa ett bra rykte väldigt snabbt, särskilt i USA. Faktum är att de flesta av de mer än 14.000 BN1s och BN2s byggdes såldes i Amerika.

Austin Healey 100-4

E & R Classics, din Austin Healey Classic Car-specialist!

Klicka här för att se vår inventering

Vilka är fördelarna med att köpa en Austin Healey 100-4 bil på ER Classics?
- Ett bra sortiment av klassiska bilar till salu
- Alla bilar kontrolleras noga av mekanikerna i vår egen verkstad
- MOT, svetsning och inredning för din Austin Healey 100-4 bil
- Vår specialiserade gammaldagsmekanik kan ta hand om alla förfaranden
- Vi kan ta hand om reparationer, underhåll och anpassade behov
- Komplett restaurering av din Austin Healey 100-4 bil
- Vi kan leverera din klassiska bil till något europeiskt land