NL EN US DE FR PL CZ ES PT IT SE HU GR RO SK JP CN AE IL

E & R Classics
Kleiweg 1 5145NA Waalwijk, Nederländerna
+31 416 751 393

Köp din klassiska bil säkert online Kontakta oss via e-post eller telefon | På grund av covid-19 regler är vårt showroom stängt
Gå till inventering Sälj min bil

Austin Healey 100 / 6

British Motor Corporation såg Austin Healey som en integrerad del av deras sortiment, så när företagets motorstrategi förändrades var det uppenbart att den stora sportbilen också måste bytas ut. 1956 blev 100/4 Austin Healey 100/6. Den gamla A90 fyra ansågs vara föråldrad, så den ersattes med en ny rak sex av ungefär samma storlek.

Austin Healey Classic Bilar Till Salu

Omformningen inkluderade en 2-tums hjulbassträckning och omplacering av vissa komponenter i svansen för att göra plats för tillägg av små "+ 2" bakre skopstolar. Stylingen för Austin Healey 100/6 var ungefär densamma som dess föregångare, bortsett från ett nytt ovalt galler, fast vindruta, val av tråd eker- eller stålskivhjul och en utbuktad huva med ett litet funktionellt luftintag vid främre. Den stora skillnaden var den nya 6-cylindriga motorn. Detta var BMC: s storbilsenhet i C-serien; ett stort gjutjärnsjobb på 2.64 liter med överliggande ventil, kraftfullare än de gamla fyra stora (102 mot 90 hästkrafter). Precis som på BN2 var en 4-växlad växellåda standard, men på Austin Healey 100/6 (benämnd BN4) var overdrive ett extra alternativ.

Köper en Austin Healey 100 / 6?

Hösten 1957 tog två viktiga utvecklingar. Först kom ett stort strategiskt drag eftersom BMC bestämde sig för att centralisera sammansättningen av alla sina sportbilar; Detta innebar att Austin Healey-produktionen flyttades från Longbridge till MG-fabriken vid Abingdon. Vid ungefär samma tid verkade en mycket förbättrad motor, med ett reviderat cylinderhuvud och effektivare manifolding som ökade toppkraft till 117 bhp och gav en mer sportig vridmomentleverans. Två-sätaren återvände som ett tillägg till linjen känd som BN6, medan montering av BN4 suspenderades tills den befintliga inventeringen rensades.

AUstin Healey 100-6

E & R Classics, din Austin Healey Classic Car-specialist!

Klicka här för att se vår inventering

Vilka är fördelarna med att köpa en Austin Healey 100-6 bil på ER Classics?
- Ett bra sortiment av klassiska bilar till salu
- Alla bilar kontrolleras noga av mekanikerna i vår egen verkstad
- MOT, svetsning och inredning för din Austin Healey 100-6 bil
- Vår specialiserade gammaldagsmekanik kan ta hand om alla förfaranden
- Vi kan ta hand om reparationer, underhåll och anpassade behov
- Komplett restaurering av din Austin Healey 100-6 bil
- Vi kan leverera din klassiska bil till något europeiskt land