Köp din klassiska bil säkert online Kontakta oss via e-post eller telefon | På grund av covid-19 regler är vårt showroom endast öppet efter överenskommelse
Gå till inventering Sälj min bil

Austin Healey 100-serien

Austin-Healey 100-serien är en sportbil byggd från 1953 till 1956.
Det utvecklades av Donald Healey som produceras internt av Healeys lilla bilföretag i Warwick och baserat på Austin A90 Atlantic Mechanics. Healey byggde en enda Healey Hundred för 1952 London Motor Show, och designen imponerade Leonard Lord, VD för Austin så mycket att en överenskommelse träffades med Healey att bygga den i kvantitet på Austins Longbridge-fabrik. Bilen döptes till Austin-Healey 100.

Austin Healey Classic Bilar Till Salu

"100" -namnet kommer från Donald Healey, som valde namnet från bilens förmåga att nå 100 mph (160 km / h), i motsats till Austin-Healey 3000, som heter 3000 cc-motorn.
Produktionen av Austin-Healey 100-serien slutfördes vid Austins Longbridge-fabrik längs A90 och baserade på helt trimmade och målade karosseri- / chassisenheter producerade av Jensen i West Bromwich - i ett arrangemang som de två företagen tidigare hade utforskat med Austin A40 Sports.

Köper en Austin Healey 100-serie?

100 var den första av tre modeller som senare kallades Big Healeys för att skilja dem från den mycket mindre Austin-Healey Sprite. De stora Healeysna refereras ofta till av deras 3-teckenmodell designatorer snarare än av deras modeller, eftersom modellnamnen inte speglar de mekaniska skillnaderna och likheterna väl.

 

E & R Classics, din Austin Healey Classic Car-specialist!

Klicka här för att se vår inventering

Vilka är fördelarna med att köpa en Austin Healey 100-seriebil hos ER Classics?
- Ett bra sortiment av klassiska bilar till salu
- Alla bilar kontrolleras noga av mekanikerna i vår egen verkstad
- MOT, svetsning och inredning för din Austin Healey 100-serie bil
- Vår specialiserade gammaldagsmekanik kan ta hand om alla förfaranden
- Vi kan ta hand om reparationer, underhåll och anpassade behov
- Komplett restaurering av din Austin Healey 100-serie bil
- Vi kan leverera din klassiska bil till något europeiskt land