Köp din klassiska bil säkert online Kontakta oss via e-post eller telefon | På grund av covid-19 regler är vårt showroom endast öppet efter överenskommelse
Gå till inventering Sälj min bil

Chevrolet Camaro

Den första generationen av Camaro avslöjades 1966. Bilen var tillgänglig som en 2-dörrskupé eller som en cabriolet med 2 + 2 sittplatser. Ford Mustang fick mycket framgång. Den kompakta sportiga bilen från Chevrolet, kallad Corvair, kunde inte tävla med Mustang. Därför kom Chevrolet fram med Camaro som liknade Mustang. Bilen var designad för att skapa en bil som hade liknande konventionella bakdrivna och främre motorkonfiguration som Mustang. Den första generationen av Camaro tillverkades fram till 1969.

Chevrolet Classic Bilar till salu

Den andra generationen tillverkades från 1970 till 1981. I jämförelse med den första generationen var andra generationens bil längre, lägre och bredare. Bilen var inte tillgänglig som cabriolet. Det gjordes flera förändringar av den andra generationen av Camaro. Bilens chassi och fjädring reviderades vilket ledde till förbättring av komforten och prestandan hos bilen. Bilen fick en ansiktslyftning 1974 och 1978. Bilen blev lite större och bredare.

Köper du en Chevrolet Camaro?

Den tredje generationen av Camaro tillverkades 1981 till 1992. Bilen var den första som erbjuder funktioner som modern bränsleinsprutning och fem-växlad manuell växellåda. Bilen var nästan 500 kilo lättare än sin föregångare. Chevrolet introducerade en konvertibel Camaro 227. Bilens design var ingenting som dess föregångare. Bakrutan var stor och förbättrade den senaste utvecklingen. Den främre vindrutan var i en vinkel på 1987 grader. Detta bröt en intern GM-regel som begränsade sådana vinklar till sextio grader. Under åren fick Camaro tre nya generationer, vilket gör det till totalt sex generationer.

Chevrolet Camaro

E & R Classics, din Chevrolet Classic Car-specialist!

Klicka här för att se vår inventering

Vilka är fördelarna med att köpa en Chevrolet Camaro-bil hos ER Classics?
- Ett bra sortiment av klassiska bilar till salu
- Alla bilar kontrolleras noga av mekanikerna i vår egen verkstad
- MOT, svetsning och interiör för din Chevrolet Camaro bil
- Vår specialiserade gammaldagsmekanik kan ta hand om alla förfaranden
- Vi kan ta hand om reparationer, underhåll och anpassade behov
- Komplett restaurering av din Chevrolet Camaro-bil
- Vi kan leverera din klassiska bil till något europeiskt land