Köp din klassiska bil säkert online Kontakta oss via e-post eller telefon | Vårt showroom är öppet
Gå till inventering Sälj min bil

Ferrari 348

Ferrari 348 är en mid-engined, bakhjulsdrivna V8-drivna 2-sits sportbil, som ersätter Ferrari 328 i 1989 och fortsätter fram till 1995. 348, badged 348 tb (Trasversale Berlinetta) för Coupe-versionen och 348-ts (Spider) för Targa-versionen, har en vanlig 3.4-litersversion av quad-cam, 4-ventil per cylinder V8-motor. Som med sina föregångare härleddes modellnumret från dess konfiguration, varvid de första 2-siffrorna är förskjutningen och 3rd är antalet cylindrar. Motorn monterades i längdriktningen och kopplades till en tvärgående manuell växellåda, som Mondial t. "T" i modellnamnet 348 tb och ts refererar till växellådans tvärläge.

Ferrari Classic Bilar Till Salu

Ferrari 348-styling skilde sig från tidigare modeller med fasta sidoluftintag och rektangulära baklyktor som liknar Ferrari Testarossa. 348-enheten var utrustad med dubbeldatormotorstyrning, dubbel-redundanta anti-lock-bromsar och självdiagnostiserande luftkonditionering och värmesystem. Modeller från 1993 och utöver har japansktillverkade startmotorer och Nippondenso-kraftgeneratorer för att förbättra tillförlitligheten, såväl som batteriet i vänster fender för bättre viktfördelning. Liksom Testarossa, men avgår från 308 och 328, flyttades olja och kylvätskestrålarna från näsan till sidorna, breddade bilens midja väsentligen men gjorde kabinen mycket enklare att kyla.

Köper en Ferrari 348?

Ferrari 348 var utrustad med ett torrsugsystem för att förhindra oljestörning vid höga hastigheter och under hård svängning. Oljenivån kan endast kontrolleras noggrant på mätstickan när motorn är igång på grund av denna inställning. Ferrari 348 var utrustad med justerbar körhöjdsfjädring och en avtagbar bakre delram för att påskynda avlägsnandet av motorn för underhåll. Detta fordon fungerade också som testmule för Ferrari Enzo.

Ferrari 348

E & R Classics, din Ferrari Classic Specialist!

Klicka här för att se vår inventering

Vilka är fördelarna med att köpa en Ferrari 348 bil hos ER Classics?
- Ett bra sortiment av klassiska bilar till salu
- Alla bilar kontrolleras noga av mekanikerna i vår egen verkstad
- MOT, svetsning och inredning för din Ferrari 348 bil
- Vår specialiserade gammaldagsmekanik kan ta hand om alla förfaranden
- Vi kan ta hand om reparationer, underhåll och anpassade behov
- Komplett restaurering av din Ferrari 348 bil
- Vi kan leverera din klassiska bil till något europeiskt land