Köp din klassiska bil säkert online Kontakta oss via e-post eller telefon | På grund av covid-19 regler är vårt showroom endast öppet efter överenskommelse
Gå till inventering Sälj min bil

Honda NSX

Honda NSX är en mellanmotorig sportbil. Namnet NSX kommer från HP-X, som också var en sportbil. N i förkortningen står NSX står för "ny" och S står för "Sportscar". X hänvisar till den matematiska symbolen X som står för en okänd variabel. När det gäller namnet står X för en "okänd värld".

Honda Classic Bilar till salu

Den första generationen av NSX producerades 1990 till 2005. Masahito Nakano och Shigeru Uehara ledde teamet som designade bilen. En F-16 fighter jet cockpit var inspiration för stylingen av bilen. NSX var speciellt eftersom det var den första massproducerade bilen som innehöll en aluminiumkropp. Bilen avslöjades vid Chicago Auto Show 1989. Bilen genomgick flera uppgraderingar och ansiktslyftningar genom åren.

Köper du en Honda NSX?

Den andra generationen har tillverkats sedan 2016. Honda avsåg att lansera NSX efterträdare 2010. Honda beslutade dock bara ett år senare att de skulle avbryta planen på grund av ekonomiska förhållanden. Konceptet med den andra generationen avslöjades vid North American International Auto Show 2012. Den faktiska bilen visades inte förrän 2015 och såldes inte förrän 2016. Förkortningen innebar nu något annat, nämligen: New Sports eXperience.

Honda NSX

E & R Classics, din Honda Classic Car-specialist!

Klicka här för att se vår inventering

Vilka är fördelarna med att köpa en Honda NSX-bil på ER Classics?
- Ett bra sortiment av klassiska bilar till salu
- Alla bilar kontrolleras noga av mekanikerna i vår egen verkstad
- MOT, svetsning och interiör för din Honda NSX bil
- Vår specialiserade gammaldagsmekanik kan ta hand om alla förfaranden
- Vi kan ta hand om reparationer, underhåll och anpassade behov
- Fullständig restaurering av din Honda NSX-bil
- Vi kan leverera din klassiska bil till något europeiskt land