Köp din klassiska bil säkert online Kontakta oss via e-post eller telefon | Vårt showroom är öppet
Gå till inventering Sälj min bil

Jaguar F-Type

Jaguar F-Type är en tvåsitsig sportbil från 2013, tillverkad av den brittiska biltillverkaren Jaguar Land Rover under deras Jaguar-märke. Designen är baserad på en förkortad XK-cabriolet. Det är den andliga efterträdaren till den berömda E-typen. Det är också ersättaren för Jaguar XK. Bilen släpptes ursprungligen som en två-dörrars mjukt topp-cabriolet, med en 2-dörr-fastback-coupé-version senare i 2013.

Jaguar Classic Cars till salu

F-typ koncept
F-typen presenterades på Detroit Motor Show i januari 2000. Det var en tvåsitsig roadster med en 3.0 V6-motor av S-typen sedan. Geoff Lawson hade arbetat med utvecklingen av bilen, men dog plötsligt i 1999. Projektet fortsatte av Ian Callum. Detta projekt avbröts snabbt, men återupplivades senare.

F-typ cabriolet
Cabriolet-versionen av Jaguar F-Type presenterades för första gången på Sundance i London, följt av en presentation på Paris Motor Show i 2013.

Köper jag en Jaguar F-Type?

F-typ Coupe
Coupéversionen presenterades under Los Angeles Auto Show 2013 (F-Type R Coupé) och Tokyo Motor Show 2013, följt av Jaguar Academy of Sport Annual Awards 2013. Fordonet började säljas våren 2014. De introducerade modellerna är F-Type (340 PS), F-Type S (380 PS) och F-Type R (550 PS).

F-typ SVR
På Geneva Motor Show i mars 2016 avslöjade Jaguar F-Type SVR. Bilen har samma 5.0-liters superladdade V8-motor som V8 S och R, men med 567 hk vid 6500 rpm. Bilen går från 0 till 100 km per timme på 3.5 sekunder och har en toppfart på 322 km per timme. Cabriolet kan endast nå 194 km per timme.

Jaguar F-Type

E & R Classics, din Jaguar Classic Car-specialist!

Klicka här för att se vår inventering

Vilka är fördelarna med att köpa en Jaguar F-typ bil på ER Classics?
- Ett bra sortiment av klassiska bilar till salu
- Alla bilar kontrolleras noga av mekanikerna i vår egen verkstad
- MOT, svetsning och interiör för din Jaguar F-Type bil
- Vår specialiserade gammaldagsmekanik kan ta hand om alla förfaranden
- Vi kan ta hand om reparationer, underhåll och anpassade behov
- Komplett restaurering av din Jaguar F-Type bil
- Vi kan leverera din klassiska bil till något europeiskt land