Köp din klassiska bil säkert online Kontakta oss via e-post eller telefon | På grund av covid-19 regler är vårt showroom stängt
Gå till inventering Sälj min bil

Mercedes-Benz SLK

Mercedes-Benz SLK-klass är en kompakt lyx roadster tillverkad av Daimler-Benz. Mercedes presenterade konceptbilen SLK II på bilmässan i Paris 1994. Bilen kom på den europeiska marknaden två år senare och på den amerikanska marknaden 1997. SLK är byggd i Bremen, Tyskland. Beteckningen "SLK" kommer från företagets designuppdrag att göra en roadster som var sportig, lätt och kort (på tyska: sportlich, leicht und kurz).

Mercedes-Benz Classic Bilar Till Salu

Första generationen (1996-2004)
R170 Mercedes SLK var den första generationens kompakta roadster som producerades 1996 till 2004 av Mercedes-Benz. Designen är från slutet av 1991 under övervakning av Bruno Sacco, med en slutlig design som slutfördes i början av 1993 och godkändes av rådet. Produktionen SLK-klassen introducerades på Turin Motor Show den 22 april 1996.

Köper du en Mercedes-Benz SLK?

Andra generationen (2004-2010)
R171 Mercedes SLK har ett antal versioner jämfört med sin föregångare; en 30 mm längre hjulbas, en större längd (72 mm) och en bredd (65 mm), automatisk sju-växlad växellåda, adaptiva tvåstegs krockkuddar, huvud- / bröstkorgen och en förnyad takmekanism. Tillvalsfunktioner inkluderar den infällbara fjärrkontrollen på hårddisken och luftuppvärmning integrerad i nackstödet i nacken. Designen är aerodynamiskt optimerad för att minimera det interna luftflödet med toppen infälld.

Tredje generationen (nuvarande 2011)
Utvecklingen av R172 Mercedes SLK började 2005 med en slutlig design som valdes 2008. Mercedes-Benz tillkännagav den nya SLK hösten 2010. Företaget tog det ovanliga steget att publicera olika pressmeddelanden i oktober och november 2010 och tillkännagav nya funktioner som "Magic Sky Control".

Mercedes-Benz SLK

E & R Classics, din Mercedes-Benz klassiska bilspecialist!

Klicka här för att se vår inventering

Vilka är fördelarna med att köpa en Mercedes-Benz SLK-bil på ER Classics?
- Ett bra sortiment av klassiska bilar till salu
- Alla bilar kontrolleras noga av mekanikerna i vår egen verkstad
- MOT, svetsning och interiör för din Mercedes-Benz SLK bil
- Vår specialiserade gammaldagsmekanik kan ta hand om alla förfaranden
- Vi kan ta hand om reparationer, underhåll och anpassade behov
- Komplett restaurering av din Mercedes-Benz SLK-bil
- Vi kan leverera din klassiska bil till något europeiskt land