Translated by Google Translate

NL EN US DE FR PL CZ ES PT IT SE HU GR RO SK JP CN AE IL

E & R Classics
Kleiweg 1 5145NA Waalwijk, Nederländerna
+31 416 751 393

Söndag 1 november (All Saints Day) EXTRA ÖPPNA från 12 till 00
Gå till inventering Sälj min bil

MG MGB Cabriolet

MGB är en sportbil lanserad av MG Cars i maj 1962 för att ersätta MGA. Introducerad som en 4-cylinder roadster, sattes en coupé med 2 + 2 sittplatser i 1965. 6-cylindern MGC debuterade i 1967; ett senare derivat utrustad med Buick-baserade Rover V8 gjordes från 1973-1976.
MGB-produktion fortsatte till oktober 1980 olika av British Motor Corporation och dess efterträdare, British Motor Holdings och British Leyland Motor Corporation.

Vid tidpunkten för introduktionen var MGB en relativt modern design med en monokockkonstruktion i stället för den traditionella konstruktionen på ramkonstruktionen som användes på både MGA och MG T-typerna och MGBs rival, Triumph TR-serien. Den lätta konstruktionen minskar tillverkningskostnaderna samtidigt som den ökar fordonets totala styrka. Vindfönster var standard, och en bekväm förarutrymme erbjöd gott om benrum. En pakethylla monterades bakom sätena.

MG Classic Cars till salu

MGB: s prestanda ansågs livlig vid introduktionen, med en 0-60 mph-tid på drygt 11 sekunder, med hjälp av bilens relativt lätta vikt. Hantering var en av MGB: s starka punkter. Den 3-bärande 1798 cc B-seriemotorn producerade 95 hk (71 kW) vid 5,400 rpm. Motorn uppgraderades i oktober 1964 till en fembärande vevaxel för att förbättra tillförlitligheten. En majoritet av MGB exporterades till USA. I 1974, då de amerikanska luftföroreningsutsläppsnormerna blev mer strikta, avreglades de amerikanska marknadsmässiga MGB-systemen för överensstämmelse. Förutom en markant minskning av prestanda, fick MGB en tum i körhöjd och de utmärkande gummibumparna som kom för att ersätta krom för alla marknader.

Köper en MG MGB Cabriolet?

MGB var en av de första bilarna för att ha kontrollerade krumplingszoner avsedda att skydda föraren och passageraren i en 30 mph-effekt med en fast barriär.

Kombinerad produktionsvolym av MGB, MGC och MGB GT V8-modeller var 523,836-bilar. En mycket begränsad produktion "återuppväckningsmodell" med endast 2,000-enheter gjorda, kallad RV8, tillverkades av Rover i 1990. Trots likheten i utseendet till roadster hade RV8 mindre än 5 procent delar utbytbarhet med den ursprungliga bilen.

MG MGB Cabriolet

E & R Classics, din MG Classic Car specialist!

Klicka här för att se vår inventering


Vilka är fördelarna med att köpa en MG MGB Cabriolet bil hos ER Classics?
- Ett bra sortiment av klassiska bilar till salu
- Alla bilar kontrolleras noga av mekanikerna i vår egen verkstad
- MOT, svetsning och inredning för din MG MGB Cabriolet bil
- Vår specialiserade gammaldagsmekanik kan ta hand om alla förfaranden
- Vi kan ta hand om reparationer, underhåll och anpassade behov
- Komplett restaurering av din MG MGB Cabriolet bil
- Vi kan leverera din klassiska bil till något europeiskt land