NL EN US DE FR PL CZ ES PT IT SE HU GR RO SK JP CN AE IL

E & R Classics
Kleiweg 1 5145NA Waalwijk, Nederländerna
+31 416 751 393

Köp din klassiska bil säkert online Kontakta oss via e-post eller telefon | På grund av covid-19 regler är vårt showroom stängt
Gå till inventering Sälj min bil

Porsche 911

Porsche 911 var en sportbil tillverkad av Porsche AG i Stuttgart, Tyskland. Den kända, tydliga och varaktiga designen introducerades under hösten 1963 och byggdes fram till 1989. Det lyckades med en modifierad version, internt kallad Porsche 964, men säljs fortfarande som Porsche 911, liksom nuvarande modeller.

Porsche Classic Cars till salu

Mekaniskt var Porsche 911 anmärkningsvärt för att vara bakre ände och luftkyld. 911 modifierades från början av både privata lag och fabriken för racing, rallying och andra typer av bilkonkurrens. Den ursprungliga 911-serien är ofta citerad som den mest framgångsrika tävlingsbil någonsin, särskilt när dess variationer ingår, främst den kraftfulla 911-härledda 935 som vann 24 Hours of Le Mans och andra stora sportbilar racerar direkt mot prototyper.

911 utvecklades som en mycket kraftfullare, större och bekvämare ersättning för Porsche 356, företagets första modell, och i huvudsak en sportig utveckling av Volkswagen Beetle. Den nya bilen gjorde sin offentliga debut på 1963 Internationale Automobil-Ausstellung.

Köper en Porsche 911?

Det betecknades ursprungligen som "Porsche 901", efter det interna projektnumret. Emellertid protesterade Peugeot med motiveringen att i Frankrike hade exklusiva rättigheter till bilnamn bildade av tre nummer med noll i mitten. Så, istället för att sälja den nya modellen med ett annat namn i Frankrike, ändrade Porsche namnet till 911. Det gick till försäljning i 1964.

Porsche 911

E & R Classics, din Porsche Classic Car-specialist!

Klicka här för att se vår inventering


Vilka är fördelarna med att köpa en Porsche 911 bil hos ER Classics?
- Ett bra sortiment av klassiska bilar till salu
- Alla bilar kontrolleras noga av mekanikerna i vår egen verkstad
- MOT, svetsning och inredning för din Porsche 911 bil
- Vår specialiserade gammaldagsmekanik kan ta hand om alla förfaranden
- Vi kan ta hand om reparationer, underhåll och anpassade behov
- Komplett restaurering av din Porsche 911 bil
- Vi kan leverera din klassiska bil till något europeiskt land