Köp din klassiska bil säkert online Kontakta oss via e-post eller telefon | På grund av covid-19 regler är vårt showroom endast öppet efter överenskommelse
Gå till inventering Sälj min bil

Triumph TR4

Triumph TR4 (1961) är en sportbil byggd i Storbritannien av Standard Triumph Motor Company. Bilen (Koden som heter "Zest" under utveckling) baserades på chassit och drivlinan från tidigare TR sportbilar, men med en modern Michelotti-stylad kropp. 40.253-bilar byggdes under produktionsåren. TR4 visade sig vara mycket framgångsrik och fortsatte den hårda, "håriga-chested" bilden som tidigare TRs hade.

Den nya Triumph TR4-karossen stilade bort med den klassiska framkanten av de tidigare TR-trädena för att möjliggöra vind-down-fönster (i stället för mindre bekväma sidogardiner) och den vinklade bakdelen möjliggjorde en bagage ) med stor kapacitet för en sportbil.

Triumph Classic Cars till salu

Avancerade funktioner inkluderade den första användningen av justerbar fasciaventilation i en produktionsbil och möjligheten till en unik hård topp som bestod av ett fast glasfönster med en integrerad rullstång och en avtagbar stålcentral. Detta var det första sådana taksystemet på en produktionsbil och föregicks av 5 år Porsche 911 / 912 Targa, som sedan dess blivit ett generiskt namn för den här stilen av topp.

På TR4 var den styva takpanelen utbytbar med en lättviktad och stuvad vinylinsats och stödram kallad Surrey Top. Hela hårddiskenheten är ofta felaktigt kallad "Surrey Top". I de ursprungliga fabriksdelskatalogerna är den styva över- och bakgrundsbelysningen listad som "Hard Top" -satsen. Vinylinsatsen och ramen erbjuds separat som "Surrey Top".

Köp en Triumph TR4?

Funktioner som nedrullningsfönster sågs som ett nödvändigt steg framåt för att möta konkurrensen och uppnå en bra försäljning på den viktiga amerikanska marknaden, där de allra flesta TR4s såldes. Däremot hade återförsäljare bekymren att köpare kanske inte fullt ut uppskattar de nya bekvämligheterna så att en särskild kortslutning av TR3A producerades i 1961 och 1962.

Triumph TR4

E & R Classics, din Triumph Classic Car-specialist!

Klicka här för att se vår inventering


Vilka är fördelarna med att köpa en Triumph TR4 bil på ER Classics?
- Ett bra sortiment av klassiska bilar till salu
- Alla bilar kontrolleras noga av mekanikerna i vår egen verkstad
- MOT, svetsning och inredning för din Triumph TR4 bil
- Vår specialiserade gammaldagsmekanik kan ta hand om alla förfaranden
- Vi kan ta hand om reparationer, underhåll och anpassade behov
- Komplett restaurering av din Triumph TR4 bil
- Vi kan leverera din klassiska bil till något europeiskt land