Köp din klassiska bil säkert online Kontakta oss via e-post eller telefon | På grund av covid-19 regler är vårt showroom stängt
Gå till inventering Sälj min bil

Triumph Spitfire

Triumph Spitfire är en liten brittisk sportbil med två platser, introducerad vid London Motor Show 1962. Bilen var baserad på en design som producerades för Standard-Triumph 1957 av den italienska designern Giovanni Michelotti. Spitfire var mestadels baserat på chassi, motor och löputrustning från Triumph Herald sedan, men kortare och utan Heralds stänger. Bilen tillverkades på Standard-Triumph-fabriken i Canley, Coventry.

Triumph Classic Cars till salu

Spitfire designades ursprungligen av Standard-Triumph för att tävla på den lilla sportbilsmarknaden som började sedan introduktionen av Austin-Healey Sprite. Sprite hade använt basdrivningen på Austin A30 / A35 i en lätt kropp för att skapa en budgetbil med budget. Tanken var att använda Triumph Heralds mekanik för att underbygga det nya projektet.

Köper du en Triumph Spitfire?

Den italienska designern Michelotti beställdes för det nya projektet och kom med en traditionell design. I början av 1960-talet var Standard Triumph dock i ekonomiska svårigheter och kunde inte ta den nya modellen i produktion. Det var först när företaget togs över av Leyland-organisationen att medel fanns tillgängliga och bilen släpptes. Spitfire namngavs efter stridsflygplanet under andra världskriget med samma namn.

Triumph Spitfire

E & R Classics, din Triumph Classic Car-specialist!

Klicka här för att se vår inventering

Vilka är fördelarna med att köpa en Triumph Spitfire-bil på ER Classics?
- Ett bra sortiment av klassiska bilar till salu
- Alla bilar kontrolleras noga av mekanikerna i vår egen verkstad
- MOT, svetsning och inre förfaranden för din Triumph Spitfire-bil
- Vår specialiserade gammaldagsmekanik kan ta hand om alla förfaranden
- Vi kan ta hand om reparationer, underhåll och anpassade behov
- Komplett restaurering av din Triumph Spitfire-bil
- Vi kan leverera din klassiska bil till något europeiskt land