Translated by Google Translate

NL EN US DE FR PL CZ ES PT IT SE HU GR RO SK JP CN AE IL

E & R Classics
Kleiweg 1 5145NA Waalwijk, Nederländerna
+31 416 751 393

Söndag 1 november (All Saints Day) EXTRA ÖPPNA från 12 till 00
Gå till inventering Sälj min bil

Volkswagen Beetle

The Beetle, officiellt Volkswagen Type 1, är en ekonomibil som produceras av Volkswagen från 1938 - 2003. Med över 21.000.000-enheter som tillverkas i en luftkyld, bakåtriktad bakhjulsdrift är Beetle den längsta och mest tillverkade bilen i en enda designplattform världen över.

Volkswagen Classic Bilar Till Salu

Trots att bägaren var utformad i 1930, började produktionen i signifikanta tal i 1945. Beetle var internt namngiven Volkswagen Type 1, och marknadsfördes helt enkelt som "Volkswagen". Senare modeller betecknades VW 1200, 1300, 1500, 1302 eller 1303. Bägaren blev allmänt känd i sitt hemland som Käfer och marknadsfördes senare som sådan i Tyskland. I 1950 var VW Beetle bekvämare och kraftigare än de flesta andra små bilar på den europeiska marknaden. Det var en toppsäljare i USA, vilket berodde på stor framgång med hög byggkvalitet och innovativ reklam.

Köper en Volkswagen Beetle?

VW Beetle innehöll en bakre, bakhjulsdrift, luftkyld 4-cylinder, boxermotor i ett 2-dörrkropp med en platt framruta som rymmer 4-passagerare och ger bagageförvaring under främre hylsan och bakom baksidan sittplats. Front- och bakfjädring med torsionsstänger tillsammans med främre stabiliseringsstång - ger oberoende upphängningar vid alla hjul. Vissa initiala egenskaper ändrades senare, inklusive mekaniska trumbromsar, delrutor bakrutor, mekaniska riktningsindikatorer och den icke-synkroniserade växellådan. Under sin produktion marknadsförde VW Beetle med en manuell växellåda 4-hastighet. Från 1961 VW erbjöd en valfri version av Saxomat halvautomatisk växellåda: en vanlig fyrhastighets manuell växellåda kopplad till en elektromagnetisk koppling med en centrifugalkoppling som används för tomgang. Tidig 1967 erbjöd Volkswagen en valfri halvautomatisk växellåda, som var en tre-stegs manuell kopplad till en elektromatisk koppling och momentomvandlare.

Volkswagen Beetle

E & R Classics, din Volkswagen Classic Car specialist!

Klicka här för att se vår inventering


Vilka är fördelarna med att köpa en Volkswagen Beetle bil på ER Classics?
- Ett bra sortiment av klassiska bilar till salu
- Alla bilar kontrolleras noga av mekanikerna i vår egen verkstad
- MOT, svetsning och inredning för din Volkswagen Beetle bil
- Vår specialiserade gammaldagsmekanik kan ta hand om alla förfaranden
- Vi kan ta hand om reparationer, underhåll och anpassade behov
- Komplett restaurering av din Volkswagen Beetle bil
- Vi kan leverera din klassiska bil till något europeiskt land