Translated by Google Translate

NL EN US DE FR PL CZ ES PT IT SE HU GR RO SK JP CN AE IL

E & R Classics
Kleiweg 1 5145NA Waalwijk, Nederländerna
+31 416 751 393

Söndag 1 november (All Saints Day) EXTRA ÖPPNA från 12 till 00
Gå till inventering Sälj min bil

Volkswagen T2

Den 2-generationen av Volkswagen Type-2 (känd som T2) introducerades i 1967. Det byggdes i Tyskland fram till 1979. Modeller före 1971 kallas ofta T2a (early bay), medan modeller efter 1972 kallas T2b (sen bay). Den här 2-generationen Type-2 förlorade sin särpräglade split front framruta, var något större och betydligt tyngre än sin föregångare. Den nya modellen blev också av med bakaxeln och svängaxlarna som tidigare brukade höja körhöjden. I stället ökade halvaxelaxlarna med konstanta hastighetsfogar körhöjden utan de vilda förändringar i camber på den Beetle-baserade svängaxelupphängningen.

Volkswagen Classic Bilar Till Salu

T2b introducerades genom gradvis förändring över 3 år. De första modellerna innehöll rundade stötdämpare som innehöll ett steg för användning när dörren var öppen, ytterdörrar som öppnade för 90 ° från kroppen, ingen läpp på framskyddarna och halvmåne luftintag i D-pelarna. De hade också unika motorluckor och fram till dess att 1971-frontindikatorerna låg låga på näsan i stället för högt på vardera sidan av friskluftsgallret. 1971 Type-2 presenterade en ny 1.6L-motor med dubbla inloppsportar på varje cylinderhuvud och var DIN-rated på 37kW. En viktig förändring kom med införandet av främre skivbromsar och nya väghjul med bromsventilationshål och fladare hubcaps. 1972s mest framträdande förändring var ett större motorutrymme för att passa de större 1.7 till 2.0-litersmotorerna från Volkswagen Type-4 och en omdesignad bakre ände som eliminerade det borttagbara bakre förklädet. Krasäkerheten förbättras tack vare en komprimerbar konstruktion bakom främre stötfångaren. Detta innebar att T2b kunde uppfylla amerikanska säkerhetsstandarder. Volkswagen-emblemet på framsidan blev något mindre.

Köper en Volkswagen T2?

Senare modelländringar var framförallt mekaniska. Av 1974 hade T2 fått sin slutliga form. Under de sena 1970-erna byggdes och testades de första prototyperna av typ-2-skåpbilar med 4-hjuldrivning.

Volkswagen T2

E & R Classics, din Volkswagen Classic Car specialist!

Klicka här för att se vår inventering


Vilka är fördelarna med att köpa en Volkswagen T2 bil hos ER Classics?
- Ett bra sortiment av klassiska bilar till salu
- Alla bilar kontrolleras noga av mekanikerna i vår egen verkstad
- MOT, svetsning och inredning för din Volkswagen T2 bil
- Vår specialiserade gammaldagsmekanik kan ta hand om alla förfaranden
- Vi kan ta hand om reparationer, underhåll och anpassade behov
- Komplett restaurering av din Volkswagen T2 bil
- Vi kan leverera din klassiska bil till något europeiskt land