Köp din klassiska bil säkert online Kontakta oss via e-post eller telefon | På grund av covid-19 regler är vårt showroom endast öppet efter överenskommelse
Gå till inventering Sälj min bil

Volkswagen T2

Den 2-generationen av Volkswagen Type-2 (känd som T2) introducerades i 1967. Det byggdes i Tyskland fram till 1979. Modeller före 1971 kallas ofta T2a (early bay), medan modeller efter 1972 kallas T2b (sen bay). Den här 2-generationen Type-2 förlorade sin särpräglade split front framruta, var något större och betydligt tyngre än sin föregångare. Den nya modellen blev också av med bakaxeln och svängaxlarna som tidigare brukade höja körhöjden. I stället ökade halvaxelaxlarna med konstanta hastighetsfogar körhöjden utan de vilda förändringar i camber på den Beetle-baserade svängaxelupphängningen.

Volkswagen Classic Bilar Till Salu

T2b introducerades genom gradvis förändring över 3 år. De första modellerna innehöll avrundade stötfångare med ett steg för användning när dörren var öppen, ytterdörrar som öppnades till 90 ° från karossen, ingen läpp på de främre skydden och halvmånesluftintag i D-pelarna. De hade också unika motorluckor och fram till 1971 låg främre indikatorer lågt på näsan snarare än högt på vardera sidan om friskluftsgallret. 1971 Type-2 presenterade en ny 1.6 liters motor med dubbla insugningsportar på varje topplock och var DIN-klassad till 37 kW. En viktig förändring kom med införandet av främre skivbromsar och nya väghjul med ventilationshål för bromsar och plattare navkapslar. 1972: s mest framträdande förändring var ett större motorrum för att passa de större 1.7 till 2.0-litersmotorerna från Volkswagen Type-4 och en omdesignad bakre ände som eliminerade det löstagbara bakre förklädet. Störningssäkerheten förbättrades tack vare en komprimerbar struktur bakom den främre stötfångaren. Detta innebar att T2b kunde uppfylla amerikanska säkerhetsstandarder. Volkswagen-emblemet på framsidan blev något mindre.

Köper en Volkswagen T2?

Senare modelländringar var framförallt mekaniska. Av 1974 hade T2 fått sin slutliga form. Under de sena 1970-erna byggdes och testades de första prototyperna av typ-2-skåpbilar med 4-hjuldrivning.

Volkswagen T2

E & R Classics, din Volkswagen Classic Car-specialist!

Klicka här för att se vår inventering


Vilka är fördelarna med att köpa en Volkswagen T2 bil hos ER Classics?
- Ett bra sortiment av klassiska bilar till salu
- Alla bilar kontrolleras noga av mekanikerna i vår egen verkstad
- MOT, svetsning och inredning för din Volkswagen T2 bil
- Vår specialiserade gammaldagsmekanik kan ta hand om alla förfaranden
- Vi kan ta hand om reparationer, underhåll och anpassade behov
- Komplett restaurering av din Volkswagen T2 bil
- Vi kan leverera din klassiska bil till något europeiskt land