Köp din klassiska bil säkert online Kontakta oss via e-post eller telefon | På grund av covid-19 regler är vårt showroom endast öppet efter överenskommelse


Ernest Prag

Ernest Praag (födelseår: 1967) ägare / regissör

Gift med Maartje
2-barn: Marjolein och Vincent

Min allra första bil var en gul Honda Civic 1: a typ från 1973. Den kostade 750 gulden då, vilket nu är cirka 330 euro. Jag var väldigt nöjd med den här bilen och körde den mycket, men efter ett tag började han konsumera olja. Inte bara lite olja, men ungefär lika mycket som han använde bensin. Jag hade till och med burkar med olja på baksidan av bagageutrymmet för att lägga till olja vid behov. År 2018 hittade jag en helt återställd kopia i Belgien, köpte den och gav den en speciell plats i min egen samling.

Jag studerade kommersiell ekonomi vid HEAO i Breda för 4 år. Efter skolan arbetade jag för ett postorderföretag som marknadschef för 20 år. Efter de första 10-åren köpte jag aktier inom företaget, vilket gör mig från marknadschef till marknadschef. I 2006 bestämde jag mig för att sälja mina aktier och att göra mitt jobb ur min största hobby, som är klassiska bilar.

Det var därför jag startade E & R Classics 2008, som vi började med i en liten byggnad i Kaatsheuvel. Först hade vi tre segment: bröllopsuthyrning av klassiska bilar, försäljning av klassiska bilar och verkstaden som tillhör den. 3 flyttade vi till Dongen, där vi gick från en byggnad till 2010 byggnader på grund av tillväxten genom åren. Det var för upptagen för oss att behålla alla segmenten och därför bestämde vi oss för att stoppa bröllopsuthyrningen och fokusera helt på försäljningen och verkstaden 1. I början av 6 blev den vackra byggnaden i Waalwijk tillgänglig, jag köpte den och vi flyttade allt till den här byggnaden. Under tiden har vi 2011 byggnader i Waalwijk. 2014 har jag startat två andra företag förutom E & R Classics, som är Sun Classic Cars och ett restaureringsföretag utomlands. För tillfället har vi 3 gamla bilar i lager och arbetar med 2016 personer nu.

Min absoluta drömbil är en Bentley Speed ​​Six från 1930 i färgen British Racing Green. Jag hittar också en Jaguar e-typ serie 1 plattfläns utanför motorlås från 1961 en fantastisk klassisk bil. Jag gillar det bäst i pistolgrå med en blå inredning.

Klassiska bilar har alltid haft en speciell betydelse för mig. Varje dag går jag i företaget och tittar på bilarna, jag tycker fortfarande om den fantastiska skönheten som de klassiska bilarna erbjuder oss, tekniken som de sätts ihop och naturligtvis det unika unika ljudet de producerar.


webbplats: http://www.ernestpraag.com