Söndag 4 augusti BILAR & KAFFE och SHOWROUM EXTRA ÖPPET (10:00-14:00) - Juli och augusti ÖPPET som vanligt


Ernst van Kempen

Jag heter Ernst van Kempen, internationell säljare på E&R Classics. Tidigare gick jag Marknads- och kommunikationsutbildningen där jag under mitt sista år gjorde praktik på ett företag som heter Auto Elektro. Efter min praktik började jag jobba här och jag var involverad i mindre tekniskt arbete och marknadsföringsarbete.

Efter denna period arbetade jag i 8 år på Autocentrum Waalwijk som säljare för unga begagnade bilar. Där fick jag reda på att sälja är min passion. Det var därför jag, efter mitt jobb på Autocentrum Waalwijk, började arbeta som säljare i 2 år hos en Mercedes-Benz specialist i Moergestel. Efter det arbetade jag ytterligare 4 år för Autoservice van Eersel i Waspik. Jag har arbetat på E&R Classics i många år nu som säljare av de vackra klassiska bilarna som vi har att erbjuda.

Min första bil var en svart Fiat Tipo från 1997, som jag köpte när jag var 19 år. Jag älskade att ha min egen lilla bil eftersom det ger dig en känsla av frihet. Jag använde den som vardagsbil, men körde den också till Frankrike för att åka på semester. Att gå till vänner som bodde lite längre bort var inga problem då jag nu kunde gå dit jag ville. Jag skötte det mindre underhållet själv och satte även in navigation och dimljus i den. Jag älskade att jobba med det.

Min drömbil är en BMW 1990 från 850 i silvergrå med svart inredning.

Anta att du var tvungen att ge någon ett lyft. Vem skulle det vara och varför?
Jag skulle vilja ge Adrian van Hooydonk ett lyft. Van Hooydonk har länge varit ansvarig för designen av BMW, Rolls-Royce och Mini. Jag tycker att det är trevligt att se att en holländare har hand om dessa bilmärken på en så hög nivå. Förutom att han bestämmer den nuvarande designen vet jag att han även äger flera klassiska bilar. Så nog att prata om.

Vilket är ditt bästa bilrelaterade minne?
Det kommer utan tvekan att bli min allra första tur i min egen bil till södra Frankrike. Körning på natten, dåligt väder, vilse i Paris på grund av en omväg, betalvägarna, den böljande franska landsbygden när solen gick upp... Upplev nästan allt på en åktur. Känslan av frihet att åka vart man vill, vad man får med en (klassisk) bil går inte att jämföra.

Vad gör en arbetsdag på E&R Classics så rolig för dig?
Jobbar varje dag med en entusiasts produkt: klassiska bilar. Mångfalden av människorna som kommer till oss är enorm, men de har alla en sak gemensamt, de är alla klassiska bilentusiaster. Det är jättekul att guida alla till köp av en klassisk bil. På grund av det breda utbudet av klassiker som vi har här finns det något för alla. Att tillsammans med mina kollegor, som också alla är bilentusiaster, överföra en bit bilkänsla, historia & nostalgi till våra kunder är det som gör det så trevligt här.