Söndag 4 augusti BILAR & KAFFE och SHOWROUM EXTRA ÖPPET (10:00-14:00) - Juli och augusti ÖPPET som vanligt


Lars van Dongen

Jag heter Lars van Dongen, köpare och säljare inom E&R Classics. Jag studerade retail management på Florijn College i Breda. Denna studie varade i 4 år, under vilken jag kom i kontakt med bilar och klassiska bilar mycket under min studietid. Direkt efter mina studier började jag jobba på ett företag som sålde moderna bilar, motorcyklar och några klassiska bilar. Där fick jag reda på att det är min passion att sälja klassiker och nu har jag jobbat länge på E&R Classics som köpare och internationell säljare.

Min första bil var en vinröd Opel Corsa A. Jag var 18 år när jag köpte den och var väldigt nöjd med den. Min drömbil är en Corvette C1 från 1960. Detta var också den första klassiska bilen jag körde. Den var tvåfärgad ljusblå med vit Corvette C1. Vilken fantastisk upplevelse det var. Jag älskade åkturen i denna Corvette C1 och det är därför den alltid kommer att förbli min klassiska favoritbil! Dessutom tror jag a Jaguar E-Type S1 3.8 cabriolet är en av de sexigaste bilarna som någonsin tillverkats.

Vilket är ditt bästa bilrelaterade minne?
Tidigare kunde jag lämna över en mycket speciell klassisk Ferrari till en anställd på ett företag som fick den för sin prestation och sitt engagemang. För detta körde vi Ferrari till Tyskland på dagen för tillkännagivandet av det företagets prestationspriser. Detta är ett minne jag aldrig kommer att glömma och alltid kommer att vårda.

Vad gör en arbetsdag på E&R Classics så rolig för dig?
Jag tycker att det är fantastiskt att få jobba med så fantastiska klassiska bilar, young timers och sportbilar. Men det som gör det ännu roligare är att jag träffar människor som också är galna i klassiska bilar och sportbilar och som alla har roliga och intressanta historier. Dessa kunder av olika nationaliteter håller mitt arbete här mångsidigt och intressant.