27 april (Kungens dag) SHOWROUM STÄNGT


Maartje Prag

Jag heter Maartje Praag, personal- och organisationsanställd på E&R Classics. Jag studerade MEAO-CE och arbetade tidigare som förmedlare på en arbetsförmedling. Efter det arbetade jag i 10 år som exekutiv sekreterare vid Rättsmedicinen vid GGD Hart voor Brabant i Tilburg. Jag har jobbat på E&R Classics sedan starten.

Min allra första bil var en röd Citroën 2CV, som jag till och med fortfarande känner till registreringsskylten på! Jag var väldigt stolt över min franska cabriolet och jag körde den överallt. Jag tog den till och med på semester till södra Frankrike.

Min drömbil är en Chevrolet Corvette från 1957 i tvåfärgad babyblått med vit lack. Jag tycker också att en röd och vit Austin Healey 3000 MK3 är en vacker klassisk bil!

Anta att du var tvungen att ge någon ett lyft. Vem skulle det vara och varför?
Bibian Mentel. Hon var trefaldig Paralympisk mästare och fyrafaldig Para-världsmästare. Den här kvinnan har betytt mycket för mig. Hennes optimism, kärleksfulla liv, hennes motståndskraft och kärlek och uppskattning av mänskligheten. Det har varit ett stöd för mig under en svår tid.

Vilket är ditt bästa bilrelaterade minne?
Tja "bäst"... nu kan jag skratta åt det; i samma ögonblick som vinden kom under taket på min Citroën 2CV efter en utekväll. Mitt i natten på en försenad mörk väg flög taket på min bil, inklusive hela bakluckan, iväg på en enda sekund. Det var lite av en chock, men som tur var kunde jag fortfarande hitta halva bilen i ett mörkt dike.

Vad gör en arbetsdag på E&R Classics så rolig för dig?
Jag kan knappt sätta ord på glädjen jag får av mitt arbete. Det är verkligen en fröjd för mig att få gå till jobbet varje dag och att vara omgiven av alla vackra klassiska bilar. Redan från första minuten har jag sett företaget växa tillsammans med min man Ernest och verkstadschefen Ron. Det är ofattbart vad vi har gått igenom tillsammans och jag är väldigt stolt över vem vi har blivit som E&R Classics.

Jag ser våra medarbetare som mina ”egna barn” och jag tycker att det är väldigt viktigt att alla trivs på arbetsplatsen. Tillsammans bildar vi ett team och vi är på samma sida. Jag tycker därför att det är väldigt viktigt när en ny kollega anställs att han eller hon passar in i teamet. Jag tycker också mycket om variationen i arbetet, och tro mig, ingen dag är den andra lik på E&R Classics.