19 och 20 maj (pingst) UTSTÄLLNINGSRUMMET STÄNGT


Max van Alphen

Jag heter Max van Alphen, kvalitetskontrollant/testförare på ERclassics. Jag gick Atheneum på gymnasiet, varefter jag började på Fordonsteknikkursen på Tekniska Högskolan. Efter ett år av att ha följt den här utbildningen fick jag reda på att min passion var mer i att kombinera kunskap och att faktiskt kunna göra något med egna händer. TU/e var därför för teoretisk för mig, så jag började följa Automotive Engineering på HBO. Under de senaste fyra åren har jag lärt mig mycket här, och jag tar examen sommaren 4.

Efter ett antal deltidsjobb som tonåring sökte jag jobb på ERclassics 2014. Jag kunde jobba här och började med småjobb som att underhålla verkstaden. Jag har jobbat på E&R Classics ett bra tag nu och är nu främst engagerad i teknisk och optisk besiktning av sålda bilar.

Min allra första bil var en Pontiac Firebird från 1978
Jag köpte min första bil när jag var 18 år. Det här var en silvergrå Pontiac Firebird från 1978. Jag har alltid älskat amerikanska veteranbilar och särskilt Pontiacs. Så jag har letat runt på internet länge för att hitta en trevlig. När jag hade hittat en Pontiac som tillfredsställde mina behov körde jag omedelbart den vägen med min far för att inspektera den och köpa den. Jag blev så glad när han kom en vecka senare. Än idag äger jag fortfarande denna amerikanska klassiker och njuter av den varje sommarsäsong.

Min drömbil är en Chevrolet Camaro Yenko från 1969
Som älskare av klassiska bilar är det såklart svårt att välja 1 drömbil, eftersom jag skulle kunna göra en lista på hundra klassiker här. Alla som känner mig vet att jag är ett stort fan av amerikanska klassiska bilar. Om jag fick välja en bil tror jag att det här skulle vara en 1 Chevrolet Camaro Yenko. Och gärna utförd i färgen Hugger Orange.

Anta att du var tvungen att ge någon ett lyft. Vem skulle det vara och varför?
Jag skulle vilja ge Barry Hay ett lyft, sångaren i Golden Earring. Förutom att han verkar vara en trevlig kille att skratta med så är det en trevlig bieffekt att han kunde sjunga Radar Love live. Det här är för mig den ultimata låten när jag turnerar i min Pontiac!

Vilket är ditt bästa bilrelaterade minne?
Som en älskare av amerikanska klassiker deltar jag naturligtvis på olika bilevenemang i Nederländerna för att beundra dessa vackra bilar. För cirka 10 år sedan tog min pappa mig dock till världens största amerikanska klassiska bilträff, i Sverige. Varje år samlas runt tjugo tusen klassiker här, jag kunde inte tro mina ögon! Vi körde också lämpligen dit i en gammal Chevrolet Caprice. Jag kommer aldrig att glömma denna upplevelse, och vi ser redan fram emot att åka hit igen inom en snar framtid!

Vad gör en arbetsdag på E&R Classics så rolig för dig?
Den trevliga arbetsatmosfären och trevliga kollegor gör naturligtvis arbetet på ERclassics väldigt trevligt. Dessutom är det alltid en överraskning för mig vilka klassiker som står på schemat för en sista kontroll. Varje klassisk bil kör olika och framkallar en viss känsla. Den stora mångfalden av vackra youngtimers och klassiska bilar gör varje arbetsdag bra på ERclassics.