Söndag 4 augusti BILAR & KAFFE och SHOWROUM EXTRA ÖPPET (10:00-14:00) - Juli och augusti ÖPPET som vanligt


Rob Adriaansen

Jag heter Rob Adriaansen, allroundmekaniker på ERclassics. Jag gick kursen Motorfordon och efter min utbildning började jag jobba som mekaniker på ett allroundbilsverkstad. Efter att ha jobbat som mekaniker ett tag började jag studera flygteknik och jag skötte underhållet av Pilatus PC-7 flygplan. Dessa flygplan används av Royal Netherlands Air Force som träningsflygplan. Efter det arbetade jag ett tag på gasturbiner av kommersiella flygplan för olika flygbolag. Efter bilar och flygplan tyckte jag att det var dags för båtar och jag arbetade i flera år med marinmotorer inom fritidsbåtsbranschen. Detta varierade från arbete på en liten utombordsmotor till stora 13.0 liters motorer av superyachter.

Efter mitt arbete med fritidsbåtar valde jag själv att arbeta inom den klassiska bilindustrin. Jag brukade återställa en MG MGA med en vän och har varit galen i veteranbilar sedan dess. Det har alltid fastnat i bakhuvudet att jag velat ta nästa steg för att jobba med veteranbilar. Nu när jag jobbar på E&R Classics har jag äntligen kunnat omvandla min passion till mitt jobb. Jag ångrar inte att jag tog det här steget för en sekund!

Vilken var din första bil och vilka minnen har du av den?
Min allra första bil var en Mitsubishi Colt från 1982. Det här var min dagliga bil, så jag lärde mig direkt att mixtra med bilar och klassiska bilar. Jag gick aldrig till garaget, utan försökte alltid sköta underhållet och reparationerna själv. Dels på grund av detta uppstod min passion för klassiska bilar och att pyssla med klassiska bilar.

Vad är din drömbil?
Min absoluta drömbil är en Jaguar E-Type Series 3 V12 i British Racing Green. Förutom utseendet på den här brittiska klassiska bilen älskar jag V12:an. Jag älskar hur smidigt den här motorn går. Man kunde nästan lämna ett mynt stående på motorn.

Anta att du var tvungen att ge någon ett lyft. Vem skulle det vara och varför?
Om jag kunde ge någon ett lyft skulle det vara den holländska sångaren Frans Bauer. Inte så mycket för att jag gillar hans musik, utan för att jag tycker att han har en fantastisk personlighet. Han är alltid glad och kan skratta. Jag vet också att han fullkomligt älskar BMW. Jag skulle älska att åka med Frans Bauer i en klassisk BMW.

Vilket är ditt bästa bilrelaterade minne?
Mitt bästa bilrelaterade minne är en resa genom Nederländerna i en Subaru Mini Jumbo. Subaru Mini Jumbo var redan då ett speciellt framträdande och vi väckte stor uppmärksamhet på vägen. Den trogna 2-cylindriga motorn gav mig en fantastisk semester som jag aldrig kommer att glömma.

Vad gör en arbetsdag på E&R Classics så rolig för dig?
Det jag älskar med att arbeta på ERclassics är mångfalden i mitt arbete. Ingen dag är den andra lik och jag älskar att improvisera och pyssla tills jag hittar problemet. Det finns inget som känslan av att en bil går som ny igen när den levereras till en nöjd kund.