Köp säkert online | Leverans till din dörr | Inbyte möjlig


Ron Donders

Jag heter Ron Donders, verkstadschef på E&R Classics. Jag är en första mekaniker och teknikermästare och har jobbat med veteranbilar sedan jag var 16. Att pyssla med klassiska bilar har alltid varit en hobby för mig och i senare ålder gjorde jag det till mitt yrke och fokuserade på italienska klassiska bilar som Fiat , Alfa Romeo och Lancia. 2008 bad Ernest mig att starta E&R Classics med honom och jag har varit ansvarig för workshopen sedan dess.

Jag köpte min första bil när jag var 17 år. Det var en Mazda 626 som jag totalrenoverade själv. När jag var gammal nog att ta körkort var den här bilen helt okej och jag kunde åka på vägen. Jag älskade detta och var väldigt stolt över mitt arbete. Den första klassiska bilen jag körde var en Alfa Romeo Giulia 1300 TI, som jag ofta åkte med på helgerna och handlade med.

Min drömbil är en Mercedes-Benz 190 SL i silvermetallic med blå läderinredning.

Anta att du var tvungen att ge någon ett lyft. Vem skulle det vara och varför?
Jag skulle vilja ge Max Verstappen ett lyft. Folk som känner mig vet att jag har varit ett stort fan av Formel 1 i flera år och att Max blev världsmästare var såklart fantastiskt. Jag kanske kan ge honom några tips om jag ger honom ett lyft...

Vilket är ditt bästa bilrelaterade minne?
Jag har många roliga bilrelaterade minnen. Några som har stannat hos mig är olika restaureringar som jag har utfört självständigt. Från en Porsche 356 till en Austin Healey. De kom alla i bitar och fick dem restaurerade. Än idag är jag fortfarande väldigt stolt över dessa klassiska bilrestaureringar.

Jag älskar också kontakten med våra kunder. Man träffar så många trevliga människor som alla delar samma passion för bilar. Alla har sina egna historier och det gör oldtimervärlden så rolig för mig.

Vad gör en arbetsdag på E&R Classics så rolig för dig?
Mångfalden i mitt arbete är det som gör en arbetsdag så rolig för mig. Ena stunden hjälper jag kunder som har en teknisk fråga, nästa pysslar jag i verkstaden och sköter vår mekanik och senare lägger jag upp planer för framtiden tillsammans med Ernest. Ingen dag är den andra lik och det är det som gör jobbet på E&R Classics så roligt för mig.