19 och 20 maj (pingst) UTSTÄLLNINGSRUMMET STÄNGT


Viktor Klemencic

Jag heter Viktor Klemencic, jag är allroundmekaniker på E&R Classics. Jag föddes i Slovenien och det är också där min kärlek till veteranbilar började. Jag jobbade här med min pappa på klassiska bilar i 19 år. Jag har lärt mig mycket under dessa 19 år. Eftersom min mamma är holländsk flyttade jag till Nederländerna för länge sedan och började jobba på ERclassics. Här kunde jag fortsätta min passion och pyssla med veteranbilar.

Min allra första bil var en vit Chevrolet Caprice från 1977. Jag har använt den här bilen som daglig förare i ca 6 år.

Min klassiska drömbil är en Cadillac Le Mans från 1950
Min drömbil är en Cadillac Le Mans från 1950. Jag tycker att det här är en vacker klassiker som också verkligen kör som en klassisk bil. Det finns inget som den rena känslan du får när du kör en klassisk bil från 50-talet. Den här typen av bilar behöver din uppmärksamhet under körning och det är något som får mitt hjärta att slå snabbare.

Anta att du var tvungen att ge någon ett lyft. Vem skulle det vara och varför?
Om jag kunde ge någon ett lyft skulle det vara Salvador Dali. Jag gillar hans konst väldigt mycket och han är också lite galen precis som jag... Jag brukade gå på hans Dantes Inferno-utställning i ett vackert slott i Slovenien. Det är ett ögonblick jag aldrig kommer att glömma. Hans konst förblir därför extra speciell för mig.

Vilket är ditt bästa bilrelaterade minne?
Jag arbetade en gång på en Cadillac från 1960-talet från Graceland-kollektionen. Kunden var inte säker på om Elvis Presley hade kört bilen (han hade en hel del Cadillacs), men tanken på att han hade gjort arbetet med den amerikanska klassikern väldigt speciellt.

Vad gör en arbetsdag på E&R Classics så rolig för dig?
Det som gör en arbetsdag till den bästa för mig är den ömsesidiga atmosfären i teamet. Alla kollegor kommer bra överens och alla trivs med sitt arbete. Kaffet i matsalen är också väldigt gott!

Jag tycker också mycket om att jobba för kunder som älskar veteranbilar. Dessa bilentusiaster förstår bättre än någon annan hur klassiska bilar fungerar. Ibland är en del svår att få tag på, men en riktig klassisk bilentusiast kommer alltid att hantera detta med förståelse. Reaktionen från en nöjd kund när han får sin vackra klassiker i toppskick är ovärderlig för mig!