Söndag 3 oktober (tysk enhetsdag) EXTRA ÖPPET (12: 00-16: 00)


Viktor Klemencic

Viktor Klemenčič (födelseår: 1980) mekaniker.

 

Jag köpte min första bil när jag var 17 år gammal. Det var en vit Chevrolet Caprice från 1977. Jag köpte den i perfekt skick och så behövde inte göra mycket om det. Jag trodde att det var en bra bil och körde den överallt. Jag kommer från Slovenien och så köpte jag den där borta från en politiker från Österrike. Jag har kört bilen i 6 år, men var tvungen att bli av med det eftersom bränslet var väldigt dyrt för mig då.

 

Jag studerade i Slovenien som mekaniker. Jag avslutade denna utbildning efter 3 år. Min far har sitt eget företag i restaureringen av gamla motorcyklar och klassiska bilar där jag började arbeta efter skolan. Jag har jobbat för min far i 19 år i familjeföretaget där jag lärde mig mycket. Min mamma är holländsk och så kom jag till Nederländerna för att jobba för ett företag där jag känner mig hemma och där de erbjuder perfekta klassiska bilar.

 

Den vackraste bilen är enligt min mening en Chevrolet Chevelle från 1969. Helst i en mörk färg, eftersom jag tycker att det passar bäst bäst. Jag älskar det också när en bil har en stor motor.