Köp din klassiska bil säkert online Kontakta oss via e-post eller telefon | På grund av covid-19 regler är vårt showroom endast öppet efter överenskommelse

Bouwjaren1948 Jaguar XK120

1948 Jaguar XK120 introducerades i oktober 1948 London Motor Show. Denna lyxiga sportbil hade allt; ett otroligt starkt chassi, en motor skulle någon Grand Prix-racer ha varit stolt över att köra, och några av de mest tilltalande styling. Detta var inte bara den första motorn som släpptes av Jaguar; Det var världens första massproducerad motor med dubbla överliggande kamaxlar och halvkylformiga förbränningskamrar. En motor som denna hade bara tidigare sett i extremt dyra racerbilar. Kunna nå 120 miles per timme, 1948 Jaguar var den snabbaste bilen i sin dag. Jaguar XK 120s första produktionskörning erbjöd endast 100 hundra bilar, men den överväldigande efterfrågan övertygade William Lyons om att lägga roadster i ytterligare produktion och byta även kropparna till pressat stål.

Vill du köpa en klassisk Jaguar?

Om du funderar på att köpa en Jaguar XK120 1948 är de första 242-handbyggda bilarna med aluminiumkroppar mycket eftertraktade för sin sällsynthet. I allmänhet var Jaguar XK120 tillgänglig i 2-konvertibla versioner: en Roadster, som utsågs OTS i Amerika för Open Two-Seater och en Drophead Coupe från 1953. En fast-head-kupé var också tillgänglig från 1951.

Jaguar Classic Cars till salu