Köp din klassiska bil säkert online Kontakta oss via e-post eller telefon | På grund av covid-19 regler är vårt showroom stängt


1963 Mercedes Benz 190SL

Den senaste av en nästan decennium lång produktion, 1963 Mercedes Benz 190SL är kanske den mest sällsynta i Mercedes 190SL-linjen. I själva verket kom bara 104 exempel på 190SL från produktionsgolvet i Stuttgart det året, där 54 exporterades till USA och 50 var icke-amerikanska modeller. Om du vill köpa en Mercedes SL klassisk bil från 1963 för din privata samling kan teamet på ER Classics ge dig tips du behöver för att lyckas i din sökning. Även om kvaliteten på dessa bilar var förstklassig, finns det några brister i design och konstruktion som är värda att nämna om du vill köpa en Mercedes 190SL. För det första, på grund av sin unibody-konstruktion, är Mercedes 190SL sårbar för rost. Köpare måste vara medvetna om rostproblem och bör i de flesta fall gå bort från Mercedes 190SL som uppvisar omfattande rost. En dålig reparation av områden där det finns rost kan bara förvärra problemet, så se till att ha en grundlig kunskap om vad du köper. Områden att inspektera inkluderar hjulbrunnar, chassiramskenor, bagagegolv och reservdäckbrunnar och monteringspunkter för de bakre bakarmarna.

Vill du köpa en klassisk Mercedes? 

Originalmekaniska komponenter ger en ny bild av bilens historia. Fullständighet är en viktig kostnadsfaktor för den totala kostnaden för att köpa en Mercedes Benz 190SL 1963, så köpare bör vara medvetna om eventuell restaurering eller arbete som har utförts på bilen.

Mercedes Benz Classic Cars Till salu