Köp din klassiska bil säkert online Kontakta oss via e-post eller telefon | På grund av covid-19 regler är vårt showroom endast öppet efter överenskommelse


1953 Porsche 356

Juli 1948 introducerades Porsches första produktionsbil, Porsche 356. Fram till dess hade Ferdinand Porsche arbetat för andra tillverkare. Designad av sin son fick denna nya Porsche omedelbar beröm och hyllning. Ursprungligen tillgänglig som en coupe, cabriolet och roadster, gick Porsche 356 igenom ett antal utvecklingar. Max Hoffman, en importör av Porsches till USA, var ansvarig för Speedster. Han begärde en basmodell för sin amerikanska kundkrets, som inkluderade säten i racingstil, avtagbara sidogardiner och en låg vindruta. Idag är Speedster en av de mest önskvärda av 356-modellerna.

Vill du köpa en klassisk Porsche?

Om du funderar på att köpa en 1953 Porsche 356 har du kommit till rätt ställe. Många entusiaster tror att det är mer fördelaktigt att köpa en 356 baserad på sin kropp än att köpa en baserad på mekanik. Några av de viktigaste områdena att kontrollera inkluderar upphängningens monteringspunkter och de främre och bakre golvpannorna.

Porsche Classic Cars till salu