Köp din klassiska bil säkert online Kontakta oss via e-post eller telefon | På grund av covid-19 regler är vårt showroom endast öppet efter överenskommelse


1956 Porsche 356

Porsche släppte 356A i oktober 1955, vilket var den första stora variationen i Porsche 356-linjen. Medan 1956 Porsche 356 såg väldigt lika ut, var det faktiskt ganska uppdatering. De mest uppenbara förändringarna är smala vippskenor och en hel krökt vindruta. Roadster-, Coupe- och Speedster-modellerna fortsatte. Speedsters topprambågar steg cirka 2.5 tum. Kanske var en av de viktigaste förändringarna förändringen från 16 till 15 tum diameter hjul med en ny 4.5-tums bredd. Däck var mer tjocka att rymma. Interiören såg också flera förändringar, varav det mest betydelsefulla var ett nytt instrumentpanel med platt yta. För närvarande uppdaterade Porsche också sina motorer för att erbjuda en 1300 (normal och super), en ny 1600N och 1600S och 1500GS.

Vill du köpa en klassisk Porsche?

Det skulle vara ett stort nöje för ER Classics att hjälpa dig att köpa din 1956 Porsche 356. ER Classics har branschförbindelser och resurser för att hjälpa dig hitta Porsche av dina drömmar. Efter att ha hjälpt många kunder i detta försök erbjuder de följande tips. Först, var noga med att göra din forskning om tillgänglighet och värde. För det andra är det viktigt att korrekt skilja mellan 356A, 356B, 356C och 356 Pre-A-modeller, eftersom detta kan bestämma värdet. Sist men inte minst är det alltid ett plus att ha dokumentation avseende ägarhistoria, restaurering och underhåll. Om du har några frågor eller skulle vilja bläddra i Porsche-förteckningen som för närvarande finns tillgänglig hos ER Classics, var god och kolla på denna webbplats.

Porsche Classic Cars till salu