Söndag 4 augusti BILAR & KAFFE och SHOWROUM EXTRA ÖPPET (10:00-14:00) - Juli och augusti ÖPPET som vanligt

Varför tillverkar bilmärken klockor?

En klocka från ett bilmärke är den perfekta förlängningen av någon som har en vacker klassisk bil eller sportbil av ett visst märke. Tvärtemot vad många tror är klockor från bilmärken väldigt prisvärda i många fall. Det finns många bilmärken som har en egen klocklinje med sin logotyp på klockan och det finns till och med bilmärken som samarbetar med klockmärken och släpper en exklusiv klocklinje. Lyx och exklusivitet är ofta länken mellan bilar och klockor.

Idag är klockindustrin och bilmärkena oupplösligt sammanlänkade. Vissa bilmärken är nu nästan skyldiga att ta ut lyxiga livsstilsprodukter på marknaden. Framför allt de mer exklusiva bilmärkena som Rolls Royce, Bentley, Maserati och Ferrari har en egen klocklinje. En klocklinje eller andra livsstilsprodukter hjälper också ett bilmärke att identifiera sitt varumärke.

Vad kostar en klocka från ett bilmärke?

Du kan diskutera priserna på klockor i det oändliga. Vad någon tycker är dyrt, tycker den andre att det är bra att betala och medan vissa tycker att en dyr klocka är slöseri med pengar, ser den andre detta som en vacker ägodel och en bra investering.

Vad du än tycker om bilklockor är; priserna kan variera kraftigt. Men varför är dessa prisskillnader mellan klockor från bilmärken så stora? Den viktigaste aspekten för att bestämma priset på en märkesbilklocka är utbud och efterfrågan. Om det produceras hundra tusen av en klocka och bara 50 av den andra, och båda är mycket efterfrågade, säger det sig självt att den ena är dyrare än den andra. Så är det även med exklusiva bilar och klassiker. Knappa modeller av ett välkänt och populärt varumärke blir allt mer värdefulla.

Köpa en märkesbilklocka online eller hos juveleraren?

En märkesbilklocka är generellt sett en produkt som du noggrant studerar innan du köper den. Människor vill ofta titta på och känna på klockan de har i åtanke för att se om den matchar deras önskemål och förväntningar. För att göra detta besöker de juveleraren för att använda tjänsten även där.

Trots det beställs exklusiva produkter som klockor alltmer online av konsumenter. Detta eftersom det är väldigt tillgängligt och webbplatser som säljer klockor gör ofta allt de kan för att ge dig en bra uppfattning om din drömklocka online.

Du kan se detta till exempel på en webbplats för Ferrari, Porsche eller Aston Martin. Dessa bilmärken har ofta sammanställt en omfattande fotoreportage av varje klocka och gjort videor. De har även en omfattande beskrivning av bilklockan med all information om klockan och de ger garanti och äkthetsintyg.

Kontrollera äktheten av en märkesbilklocka

Klockor är vackra tillbehör som kan komplettera din outfit eller till och med matcha den med din bil. De finns i många färger, storlekar, märken och typer. Men hur kontrollerar du om bilmärksklockan du har i åtanke är äkta eller inte. Några användbara tips för att kontrollera äktheten av en klocka:

• Hur känns och ser klockan ut?

• Kontrollera varumärkets logotyp

• Kontrollera serienumret

• Undersöka

• Köp hos auktoriserad bilhandlare, webshop eller juvelerare

Motorsportklockor

Välkända bilmärken med klockor är märken som Mercedes-Benz, Ferrari, Range Rover, Maserati, Aston Martin, Porsche och Audi. Men det finns även klockmärken för motorsportentusiaster. Tänk till exempel på Rolex Daytona, Hublot Techframe Ferrari, Tag Heuer Silverstone eller Omega Speedmaster. För riktiga racingentusiaster är en Autosport-klocka ofta ett måste.

Mest populära klassiska bilklockor

Omega Speedmaster Racing

Inom utbudet av speedmaster-klockor från Omega hittar vi denna Racing, med 40 mm fodral. Omega Speedmaster Racing bars bland annat på månen och nord- och sydpolen. Innan dess kunde denna klocka redan hittas på handlederna på män och kvinnor i kraftfulla bilar. Priset på Omega Speedmaster Racing beror på tillverkningsår och version.

Rolex Cosmograph Daytona

Rolex Cosmograph Daytona har funnits sedan 1960-talet och är därför en riktig klassiker. Det populära lyxklockmärket utformade denna klocka speciellt för entusiaster av racing och veteranbilar. Otaliga storheter från bil- och filmindustrin hade Rolex Cosmograph Daytona på handleden. Hollywoodlegenden Paul Newman, till exempel, bar den varje dag från 1972 fram till sin död 2008.

Sångare spår 1

Singer-klockor är väldigt speciella klockor. Ögat för detaljer, finish och materialval är det som gör dessa klockor så speciella. Singer Track 1 är en kronograf med många funktioner och som alla andra klocka i den här listan förutom Seiko har den schweizisk mekanik.

Omega Speedmaster Professional

Omega speedmaster har varit en stjärna på kronografmarknaden sedan 1957. Professional-varianten kom ut 6 år senare och var en omedelbar stilikon. Kort därefter blev denna klocka också den första klockan att bäras på månen. Idag är Omega Speedmaster den mest utförligt testade klockan och är den mekaniska favoritklassikern för att starta nya klockkollektioner.

Breitling Navitimer

Breitling Navitimer är särskilt attraktiv på grund av alla de olika funktionerna. Från enkla aritmetiska operationer till att konvertera växelkurser och till att beräkna bränsleförbrukning och medelhastighet med varvräknaren. Dessa funktioner kan vara attraktiva för människor som reser mycket, till exempel piloter. Efter 60 år är Breitling Navitimer fortfarande lätt att känna igen. Modellerna med AOPA-logotypen, liksom de med Valjoux 72, är mycket eftertraktade av samlare.

Tag Heuer Carrera

TAG Heuer Carerra introducerades 1963. Denna klocka låg före konkurrenterna på den tiden och var mycket populär inom motorsport. Innan Carreran kom var det bara Omega Speedmaster som kunde användas av dessa människor. Först senare dök andra klassiker upp på marknaden, som Rolex Daytona och Heuer Monaco. Idag finns denna modell i olika varianter och utföranden.

Tag Heuer Monaco

Tag Heuer Monaco är en unik och ikonisk klocka som är mycket eftertraktad bland samlare. Den ovanliga formen på dessa klockor lockar uppmärksamhet. Tag Heuer Monaco var ett steg före Seiko 6139 och Zenith El Primero. Statusen för dessa klockor är stor inom klockornas värld. Denna ikoniska status har bekräftats gång på gång av filmskapare som ger denna klocka en roll i olika filmer. Tag Heuer Monaco är en klocka med karaktär som gör ett uttalande.