Köp säkert online | Leverans till din dörr | Inbyte möjlig

Klassiska bilklubbar

Vad är en klassisk bilklubb?

En klassisk bilklubb eller community är en grupp människor som delar samma passion för klassiska bilar av ett visst märke eller modell. Klassiska bilklubbar drivs ofta av frivilliga som är medlemmar i klubben och har en passion för ett visst märke eller modell eller sätt att köra. Tänk på att köra rally, resa utomlands eller till och med köra terräng.

I decennier har klassiska bilklubbar sett till att människor med passion och kärlek till klassiska bilar förenas. Ofta har dessa människor en passion för ett visst varumärke eller typ som de gärna delar med andra. Huvudsyftet med en klassisk bilklubb är att träffas och ha kul med andra klassiska bilentusiaster.

Där klassiska bilklubbar förr främst samlades fysiskt bildas nu fler och fler klassiska bilcommunities online.

Fördelar med en klassisk bilklubb

Många klassiska bilklubbar tar ut en medlemsavgift i utbyte mot olika tillägg som event och klubbtidningar. Dessa publikationer innehåller ofta bilder, information från och om andra medlemmar, råd om service och delar, föremål och fordon till salu. De ger också medlemmarna möjlighet att arbeta med sitt nätverk vid organiserade evenemang, vilket i sin tur medför olika fördelar.

Klassiska bilklubbar anordnar möten (meets) som ofta välkomnar intresserade gäster. Vidare deltar även klassiska bilklubbar i olika aktiviteter som klassiska rallyn och shower.

Olika typer av klassiska bilklubbar

Köper du en klassisk bil och vill gå med i en klassisk bilklubb har du flera alternativ. Du kan välja att gå med i en allmän klassisk bilklubb. Detta är en klubb där klassiska bilar av alla märken är välkomna. I så fall behöver du inte ha en specifik klassisk bil för en specifik klubb.

Det finns även klassiska bilklubbar som fokuserar på en samling av märken, till exempel en klassisk bilklubb som fokuserar specifikt på personer med en engelsk eller amerikansk klassisk bil. De vanligaste klassiska bilklubbarna är de som fokuserar på ett specifikt märke som MG Car Club, Austin Healey Owners Club eller Jaguar Daimlerklubben.

Det finns även klassiska bilklubbar som går ett steg längre och verkligen fokuserar på en viss modell. Tänk på Ford Mustang Club, Fiat 500 Club eller Citroën 2CV Club.