Söndag 4 augusti BILAR & KAFFE och SHOWROUM EXTRA ÖPPET (10:00-14:00) - Juli och augusti ÖPPET som vanligt

Vad är en klassisk biltur?

Vem gillar inte att åka på semester och resa runt. Fördelen med en klassisk biltur är att du har all frihet att åka dit du vill och du kan även fylla i hela din resa själv. Det som gör en roadtrip ännu roligare är att göra den med en speciell bil, som en klassisk bil till exempel.

Att göra en klassisk bilresa är en unik upplevelse för många bilentusiaster. Du ska göra en roadtrip med din egen klassiska bil eller en klassisk bil som du har hyrt, som du ofta kan sätta ihop själv. Den ena vill köra längs den italienska kusten i en klassisk Alfa Romeo och den andre åker hellre upp i bergen i en klassisk Mercedes-Benz. Det fina med en klassisk bilresa är att du själv kan bestämma hur din rutt ska se ut och du kan välja att göra denna resa ensam eller tillsammans med vänner.

När tar du en klassisk biltur?

Om du har en passion för klassiska bilar och gillar att resa i din klassiska bil kan du kombinera detta med en utlandssemester. Detta kan givetvis göras själv, men även tillsammans med vänner och familj. För hur skönt är det att njuta av den klassiska bilhobbyn tillsammans under en härlig resa. Det fina är att du ofta kan sätta ihop din egen resa och på så sätt skräddarsy alla aspekter av resan efter dina önskemål.

Vad kostar en klassisk biltur?

Priserna för en organiserad klassisk biltur varierar per reseföretag. Antalet dagar, rutten, boendet och bilen som du vill göra resan med spelar roll för priset. Det finns alltid en klassisk bilresa som matchar dina önskemål och budget. Orientera dig därför väl och jämför även de olika alternativen som reseföretagen för klassiska bilar erbjuder.

Sammanställ din egen klassiska bilresa

Förutom att köra en organiserad resa kan du även välja att själv kartlägga din rutt. Du sparar även på kostnader eftersom du bara betalar för dina övernattningar samt mat och dryck. Du har därför friheten att bestämma när du åker, till exempel om väderprognosen är bra. Du behöver inte ta hänsyn till något och du kan sätta ihop den perfekta roadtripen för dig.

Klassiska bilvägar online

Om du har problem med att rita en rutt när du sätter ihop din egen klassiska bilresa, finns det nu otaliga rutter att hitta på nätet. Dessa rutter är ofta sammansatta eller rekommenderade av andra entusiaster. En beskrivning läggs ofta till dessa rutter med allt som finns att se och göra längs vägen. På så sätt behåller du friheten att göra allt i din egen takt och inte vara bunden till en organiserad resa, men du får inspiration för att bestämma rutten.

Vad ska jag vara uppmärksam på under en klassisk bilresa?

Om du inte äger en klassisk bil betyder det inte att du inte kan åka på en klassisk bilresa. Det finns olika leverantörer där du kan boka en resa inklusive transport. Kostnader för att hyra en klassisk bil skiljer sig åt per uthyrningsföretag. När du hyr, var uppmärksam på villkoren och läs alltid det finstilta.

Ta reda på vad du kan stöta på på vägen innan avresan så att du inte ställs inför överraskningar. Under resan kan du njuta av de vackra vägarna och det fantastiska ljudet från den klassiska bilen i bakgrunden.

Vem erbjuder klassiska bilturer?

Det finns olika organisationer som erbjuder klassiska bilresor, från stora reseorganisationer till mindre sällskap som är specialiserade på att resa med klassiska bilar.

Några exempel på reseföretag i England som erbjuder klassiska bilresor är: