Söndag 4 augusti BILAR & KAFFE och SHOWROUM EXTRA ÖPPET (10:00-14:00) - Juli och augusti ÖPPET som vanligt

Vad gör en klassisk bilverkstad?

Du kan självklart gå till ett klassiskt bilgarage för underhåll. Bra underhåll är viktigt för både en modern bil och en klassisk bil. När du servar en klassisk bil kan du tänka dig att byta däck, byta stötdämpare eller byta olja. Det är viktigt att du hittar en pålitlig klassisk bilverkstad som vill det bästa för dig och din klassiska bil. Mekaniker på en klassisk bilverkstad är ofta själva entusiaster och de behandlar klassikerna med respekt. Om du underhåller din klassiska bil ordentligt säkerställer detta att din klassiker alltid är i toppskick och du kan njuta av den när som helst.

Fördelar med en klassisk bilverkstad

Underhåll är en viktig del av att äga en klassisk bil, precis som en modern bil. När allt kommer omkring vill du alltid kunna njuta av din klassiska bil och inte ställas inför överraskningar. Vissa klassiska bilägare älskar att mixtra med sin klassiska bil, medan andra föredrar att lägga ut detta på en verkstad.

En bra klassisk bilverkstad har den specifika kunskap som följer med att reparera och underhålla en klassisk bil. Fördelen med detta är att du inte behöver oroa dig för den klassiska bilen själv och kan lita på den klassiska bilverkstadens expertis. Naturligtvis finns det ett antal saker du kan ta hänsyn till för att hålla din klassiska bil i bästa möjliga skick. Vi råder dig till exempel att förvara den klassiska bilen inomhus, att hålla alla vätskor på rätt nivå och att köra den regelbundet.

Specialiserade klassiska bilverkstäder

Varje klassisk bil är unik och har därför sin egen inställning när det kommer till underhåll. Det finns till exempel klassiska bilverkstäder som jobbar med nästan alla märken, men det finns också specialister som bara fokuserar på ett specifikt märke, som Porsche, Mercedes-Benz eller Volkswagen klassiska bilar. Det finns också specialister som bara fokuserar på en specifik modell som Citroën 2CV eller Volkswagen Beetle.

Fördelen med en klassisk bilverkstad som fokuserar på reparationer och underhåll på ett enda märke eller modell av klassisk bil är att du kan lita på mekanikernas kunskap. Eftersom de är specialiserade på ett märke eller en modell känner de ofta till dessa klassiker mycket väl och kan snabbt lösa eventuella problem.

Motoröversyn av ett klassiskt bilgarage

Att se över motorn i en klassisk bil är en av de aktiviteter som sker regelbundet. Att se över en motor är en renovering av alla motordelar för att ge motorn ett andra liv. Hela motorblocket demonteras och varje del kontrolleras och rengörs. Tänk till exempel på slipning, borstning och polering. Om en del är för sliten och inte längre kan användas kommer den att bytas ut. Sedan är allt återmonterat och motorn kan hålla länge. Att se över en motor är också en hållbar lösning eftersom man återanvänder allt. Det finns många klassiska bilverkstäder som erbjuder motoröversyn. Vi råder dig att alltid göra god research kring olika klassiska bilverkstäder för att hitta en professionell och pålitlig part.

E&R Classics klassiska bilverkstad

ER classics har en egen klassisk bilverkstad med 20 mekaniker. I denna verkstad kontrolleras köpta bilar och sålda klassiska bilar görs i toppskick innan de levereras till kund. När du köper en klassisk bil eller youngtimer på ERclassics är du säker på en bil av högsta kvalitet som har kontrollerats på inte mindre än 125 poäng. I vårt klassiska bilverkstad har vi ett team av mekaniker som alla har sin egen expertis. Den ena är till exempel specialiserad på amerikanska klassiska bilar, den andra på franska eller engelska klassiker. Tack vare rätt mix av mekanik kan vi utföra underhåll på nästan alla märken och modeller av klassiska bilar.