Köp din klassiska bil säkert online Kontakta oss via e-post eller telefon | På grund av covid-19 regler är vårt showroom stängt

Bouwjaren1954 Jaguar XK120 Fixed Head Coupe

1954 Jaguar XK120 Fixed Head Coupe är ett utmärkt exempel på Jaguars kvalitetsteknik och tidlös design. Till skillnad från Roadster, som inte erbjöd något skydd från elementen, och DHC-modellerna som erbjöd 2-säsong körning, tillhandahöll FHC förare med en året runt bil som inte bara var snygg och kraftfull men också överkomlig. FHC var tillgänglig till en bråkdel av kostnaden jämfört med DHC och Roadster, och var fortfarande mindre än en 3rd av priset på den mest jämförbara Ferrari. Den 3.4 liters vattenkylda inline-6-motorn erbjöd 160hp och en 0-60-tid på mindre än 12 sekunder. Jaguar XK120 kunde nå en toppfart på mer än 120mph. Medan 1954 Jaguar FHC är betydligt mer sällsynt än Roadster och DHC, kan den hittas idag till en bråkdel av kostnaden för liknande konvertibla XK120-bilar.

Vill du köpa en klassisk Jaguar?

Det finns några saker som bör inspekteras på 1954 Jaguar XK120 Fixed Head Coupe innan du köper en. Som med alla klassiska Jaguars, kolla efter rost. De flesta XK120 bilar kommer att visa någon typ av kroppspanelroder, vilket kan vara svårt att fixa ändå. Tänk på detta och kolla alltid bilen på en hiss. Mekaniskt var 3.4-litersmotorerna kraftfulla, starka och väl utformade. På de tidiga XK-motorerna, var noga med att kontrollera huvudtätningarna, såväl som de ursprungliga tätningarna i stålhalsen. Kom också ihåg att dessa XK120 Fixed Head Coupe-modeller var utrustade med väldigt stora rattar och saknade servostyrning.

Jaguar Classic Cars till salu