Söndag 4 augusti BILAR & KAFFE och SHOWROUM EXTRA ÖPPET (10:00-14:00) - Juli och augusti ÖPPET som vanligt


Joep Cox

Jag heter Joep Cox, fotograf på E&R Classics. Jag följde fotokursen på Sint Lucas. På fritiden var jag redan upptagen med fotografering av veteranbilar och att göra detta till mitt yrke var förstås helt fantastiskt.

Min allra första bil är en svart Mazda MX5 från 1992. På grund av den här bilen lärde jag mig att mixtra med (klassiska) bilar själv och jag gjorde dessa helt kretssäkra. När det är fint väder kan jag ofta hittas på Nürburgring där jag redan har kört otaliga varv på Nordschleife.

Min absoluta drömbil är en 1989 Ferrari F40 Competizione. Jag älskar linjerna i denna klassiska Ferrari, kombinerat med dess prestanda.
 
Anta att du var tvungen att ge någon ett lyft. Vem skulle det vara och varför?
Om jag kunde ge någon ett lyft skulle det vara Richard Thompson. Han är en välkänd bilfotograf och fotograferar alla sorters veteranbilar och superbilar på de vackraste platserna i världen.
 
Vilket är ditt bästa bilrelaterade minne?
Mitt bästa bilrelaterade minne är förstås ett på Nürburgring. Inte i min egen Mazda MX5, utan när jag själv fick sätta mig bakom ratten på en klassisk Porsche. Det här är en upplevelse jag aldrig kommer att glömma.
 
Vad gör en arbetsdag på E&R Classics så rolig för dig?
Det som gör en arbetsdag på E&R Classics så rolig för mig är att jag kan jobba med speciella klassiska bilar varje dag. Det är alltid en överraskning för mig vilken typ av klassiska bilar som kommer in. Från en restaurerad Austin Healey, Jaguar E-Type eller Mercedes-Benz Pagoda till en Volkswagen Beetle Cabriolet eller Citroën 2CV. Varje klassisk bil har sin charm och den mångfalden gör det alltid till en utmaning för mig.