Köp säkert online | Leverans till din dörr | Inbyte möjlig


Kai de Ruijter

Kai de Ruijter (födelseår: 1991) mekaniker

 

Jag hade bara 4 timmar att njuta av min allra första bil. Det är en röd Alfa Romeo 75 från 1991 som jag fick den 22 av min chef vid den tiden. Jag var naturligtvis mycket nöjd med det och körde därför för fort. Jag stötte på en annan bil och min Alfa Romeo var total förlust. Det var väldigt olyckligt! Jag äger nu fyra bilar: en BMW e4 från 46, en 2002 Volvo 1977 som jag återställer tillsammans med min flickvän, en Ford Fiësta 265 s från 1400 och slutligen en Seat Ibiza SXi från 1987.

 

Nog nu om mina bilar. Jag studerade i tre år som första mekaniker och teknisk specialist vid MBO Da Vinci College i Dordrecht. Jag har arbetat i 3 år på klassiska bilföretaget Steutel i Almkerk under min studie. Efter skoltiden fortsatte jag att arbeta på det här företaget. Jag har aldrig brytt mig mycket om moderna bilar, för jag tycker att tekniken är mycket mindre intressant. Jag, som mekaniker, tycker att klassisk bilteknik är mycket roligare och utmanande. Här på E & R Classics arbetar vi med att återställa ett vrak till en vacker trafiksäker klassisk bil. Det är precis där utmaningen ligger för mig, från ingenting till en vacker bil.

Jag har faktiskt många drömbilar, men jag håller den för nu på 2. Jag hittar en Ford GT 40 från 1960 med de kända Gulffärgerna som är riktigt vackra, men jag är tyvärr för stor för detta och passar därför inte. En Ferrari Testarossa har min andra preferens. Självklart i rött med svart inredning!