Söndag 4 augusti BILAR & KAFFE och SHOWROUM EXTRA ÖPPET (10:00-14:00) - Juli och augusti ÖPPET som vanligt


Kai de Ruijter

Jag heter Kai de Ruijter, jag är en allround mekaniker och teknisk specialist på E&R Classics. Jag har även hand om utlandsbesiktningar och ansvarar för inköpskontrollen. Om en kund vill byta in eller sälja en klassisk bil kontrollerar jag om den klassiska uppfyller våra krav innan vi köper bilen.

Jag har genomgått utbildningen första mekaniker/teknisk specialist. Mitt första jobb var som mekaniker på ett garage specialiserat på restaurering av italienska veteranbilar. Här växte min kärlek till klassiska bilar bara och jag tog sedan steget att jobba på E&R Classics. Jag har jobbat med veteranbilar i ca 10 år nu.

Vilken var din första bil och vilka minnen har du av den?
Min allra första bil var en Alfa Romeo 75. Jag älskade absolut italienska klassiker och att köra denna Alfa Romeo var en dröm som gick i uppfyllelse. Första dagen som jag började köra den här klassikern blev jag lite övermodig (jag ville imponera på min flickvän) med resultatet att jag under första åket också bröt bakljuset vid parkering. Det här var en fantastisk bil som jag fortfarande ofta tänker på.

Min drömbil är en Ferrari 250 GTO
Min drömbil är en Ferrari 250 GTO. Jag är ett stort fan av italienska klassiker och i mina ögon är Ferrari 250 GTO den mest ikoniska bilen som någonsin tillverkats. Jag hoppas att jag en dag får chansen att köra denna vackra bil igen.

Anta att du var tvungen att ge någon ett lyft. Vem skulle det vara och varför?
Eftersom jag älskar välkända bilfilmer skulle jag vilja ge Nicholas Cage en åktur. Naturligtvis helt i stil i den välkända Ford Mustang Shelby GT500 Eleanor från filmen 'Borta på 60 sekunder'. Vi hade till och med en Mustang Eleanor i lager på ERclassics för några år sedan, vilken fantastisk bil detta var. Förutom Ferrari 250 GTO, hör Eleanor också hemma bland mina topp 10 favoritbilar.

Vilket är ditt bästa bilrelaterade minne?
De bästa bilrelaterade minnena är de många semestrar vi tog i vår Peugeot 306 Cabriolet. 5000 kilometer med huven nere, underbart! Av någon anledning lyckas vi alltid ta oss in på vägar där man normalt sett bara ska komma med en 4x4. Ändå har den trogna Peugeot aldrig svikit oss och har alltid tagit oss hem säkert.

Vad gör en arbetsdag på E&R Classics så rolig för dig?
De fantastiska kollegorna och den goda stämningen inom företaget ser till att en arbetsdag flyger iväg. Dessutom är det verkligen en fröjd att jobba med så vackra klassiska bilar. Från amerikanska klassiker till brittiska klassiska bilar, allt finns där på ERclassics. Det omfattande utbudet av klassiska bilar säkerställer också att du aldrig är upptagen med samma arbete. Varje klassiker är olika och kräver ett annat tillvägagångssätt. Jag gillar också mångfalden i mitt arbete. Ena dagen är jag på plats hos en kund i Frankrike och nästa dag jobbar jag med ett Jaguar E-typ. Ingen dag är den andra lik!